Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечинщина: Міліція вгамовує тих, хто ображає членів своєї сім’ї

8 квітня 2015 р., 11:00

Правоохоронці притягують до відповідальності за насилля у родинах.

За три місяці цього року на території Перечинського таВеликоберезнянського районів не було скоєно жодного кримінального правопорушення на грунті сімейно-побутових відносин. Хоча побутові конфлікти в родинах стаються доволі часто.

У Перечинський райвідділ міліції у цьому році надійшло 121 повідомлення про правопорушення, скоєні на ґрунті сімейно-побутових відносин. За кожним фактом правоохоронці провели відповідну перевірку. Оскільки не було ознак кримінальних правопорушень, то сімейних дебоширів міліціонери притягнули до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї.

За дії, що підпадають під ознаки ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративну відповідальність (вчинення насильства в сім'ї) передбаченепокарання у вигляді громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин, виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'яти діб.

Так, житель села Тур’я-Ремета отримав тридцять годин громадських робіт за те, що, будучи напідпитку, вчинив сімейний дебош. Чоловік ображав нецензурними словами дружину, погрожував їй.

А житель села Малий Березний, що на Великоберезнянщині, ображав нецензурною лайкою свою співмешканку та її матір, погрожував фізичною розправою жінкам. За свої дії теж був притягнутий до адміністративної відповідальності.

На жаль, насильство в родинах нині вельми поширене. Інколи воно стає нормою з’ясування відносин між рідними людьми. А насильство, вчинене відносно жінок, взагалі може здатися «приватною справою» сім’ї.

Начальник міліції громадської безпеки Перечинського райвідділу Євген Мельников наголошує, що особа, яка зазнає насильства у сім'ї, обов’язково повинна звернутися в міліцію і отримати необхідну правову допомогу. Лише таким чином можна захистити себе від неправомірних дій з боку насильника.


Інформація Перечинського РВ УМВС


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp