Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виловлений сом закарпатцям обійдеться у 425 гривень

13 квітня 2015 р., 12:42

В області діє заборона на рибальство

Традиційно квітень-травень – важливий період для відновлення запасів риби. У цей час водні мешканці масово йдуть на нерест, тому на Закарпатті майже скрізь встановлюють державну заборону на вилов риби, раків та інших водних живих ресурсів. 

За цей період забороняється також забір піщано-гравійної суміші та річкового каміння, трелювання лісу гірськими потічками, миття автотранспорту у водоймах, а також будь-яке їх забруднення. Все це може призвести до руйнування дна, порушення гідрохімічного режиму водойм, а відтак – до загибелі кормових організмів, фауни. 

Проте на спеціально відведених ділянках рибогосподарських водойм рибалки-любителі зможуть таки зайнятися своїм хобі з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з однією блешнею.

За вилов риби під час нерестового періоду навіть дозволеними знаряддями лову у заборонених місцях стягуватимуть з порушників штраф у сумі 34-170 гривень та сумарні збитки від загальної кількості незаконно здобутих екземплярів (скажімо, за кожну форель – 340 гривень, а за сома – 425 гривень). Для цього проводяться рейди за участі Закарпаттярибоохорони, департаменту екології, органів місцевого самоврядування, підрозділів УМВС, держекоінспекції, лісового господарства, водного господарства, адміністрації територій та об’єктів природно-заповідного фонду, державної прикордонної служби, інших зацікавлених сторін.

Заборона на рибальство в області триватиме до 25 травня.
Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp