Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На прийом до Губаля краяни приходять із матеріальними і земельними проблемами та скаргами на правоохоронців

14 квітня 2015 р., 16:03

Прийом очільник краю провів сьогодні, 14 квітня

У вівторок, 14 квітня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів особистий прийом громадян. Більшість клопотань, з якими прийшли люди, так би мовити, традиційні: краяни скаржаться на проблеми із виділенням землі та на дії правоохоронних органів, а ще потребують матеріальної допомоги на лікування.

Так, перше звернення прийому стосувалося саме коштів на лікування. Мешканка Волівця, 1961-го року народження, інвалід третьої групи проходить лікування після двох нещасних випадків. Водночас чоловік у неї є інвалідом першої групи. Коштів катастрофічно бракує. Голова ОДА підписав розпорядження про виділення матеріальної допомоги, а також путівки на санаторне оздоровлення.

А от пан Василь, літній викладач УжНУ, нарікає на владу обласного центру - має кілька претензій, зокрема, на роботу житлово-експлуатаційного товариства, на корупційні дії тощо. Керівник області спрямовує скаргу в правоохоронні органи разом зі своїм зверненням з проханням відреагувати на скарги. Водночас голова ОДА наголошує – розбиратиметься згідно з законом, у межах повноважень. Впливу на міські ЖРЕРи голова ОДА не має, та попросить міську владу поставити питання на контроль.

У наступного відвідувача знову скарга на представників правоохоронних органів. Заява зі зверненням голови ОДА відправлена в обласну прокуратуру.

А от мешканка Ужгородщини пані Марія клопоче про надання дров для обігріву своїй сестрі - інвалідові другої групи, яка тяжко хворіє, та матеріальної допомоги. Очільник області одразу дав відповідні вказівки.

Наступне звернення – теж із тих, подібні до яких надходять часто. Пані Оксана, переселенка з Донецька, просить надати матеріальну допомогу та виділити житло. Василь Губаль акцентує: щодо першого клопотання – питань нема, люди мають право на допомогу й отримають її. А от з житлом ситуація складна – наразі держава не забезпечила квартирами навіть родини загиблих в АТО. Відтак керівник області порадив жінці шукати житло не в місті, а в селі, де можна винайняти дешевше. Водночас зголосився допомогти з працевлаштуванням.

Затим пані Ольга – ужгородка, мати чотирьох дітей звертається, щоби уточнити справи з виділенням її родині земельної ділянки і житла. Під час спілкування стає відомо, що, попри звернення і, власне, право, матеріальну допомогу від міста сім'я не отримувала. Житлова ж черга так само не рухається, і нема зрушень у виділенні ділянки її родичам, котрі мають право як "афганці". Василь Губаль, підписавши розпорядження про надання матеріально допомоги, взяв справу під особистий контроль. Також на найближчій нараді за участі ужгородської влади буде порушено питання про те, чому людям, які мають право на матеріальну допомогу, в ній відмовляють.

Наступна відвідувачка - літня жінка з Ужгородщини - стверджує, що в сільській раді зшахраювали із її ділянкою. Керівник області прийняв скаргу та доручає правоохоронним органам та районній владі вивчити справу разом із "земельниками" та відповідно ситуації відреагувати.

Загалом на прийом до керівника області, який відбувається щодругого вівторка місяця, прийшло близько двадцяти закарпатців. Документи стосовно кожного звернення спрямовані у відповідні інстанції, а вирішення взято на контроль. Як наголошує Василь Губаль, у кожному з випадків, коли розгляд скарги продемонструє бездіяльність чиновників і представників служб, прийматимуться також і дисциплінарні та кадрові рішення.

Прес-служба Закарпатської ОДА






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp