Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Непалі ще немає зв’язку з 70 українцями – МЗС

26 квітня 2015 р., 21:45

Речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс повідомив, що наразі в переліку громадян України, які перебувають чи можуть перебувати в Непалі, є близько 120 осіб, із них зв’язок встановили з приблизно 50, а з 70-ма зв’язку немає.

Інформації про те, щоб хтось із громадян України в Непалі загинув унаслідок низки землетрусів у цій країні, наразі немає, сказав він агентству «Інтерфакс-Україна».

Речник радить українцям, які перебувають у Непалі в безпеці, мають де ночувати і вже повідомили про місце свого перебування, залишатися на місці і чекати на зв’язок із консулом України в Індії, який уже прибув до Непалу, або з почесним консулом України в Непалі.

Тим, кому немає де ночувати, радять дістатися до почесного консульства України в Непалі. Його дані на сайті МЗС наведені так: House No. 122, Bhagwan Marg, NarayanChour, Naxal, Kathmandu, Nepal, телефони +977-1-441-6544, +977-1-441-6767.

Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Перебийніс також повідомляв, що громадяни України, що перебувають у сусідніх державах і теж могли потерпіти внаслідок цього землетрусу, можуть звертатися до дипломатичних представництв України в цих державах. А їхні родичі чи знайомі можуть телефонувати на гарячу лінію МЗС в Україні: (044) 238-16-57.

За деякими з останніх повідомлень із Непалу, який потерпів від двох сильних і низки слабших землетрусів за останні два дні, число виявлених загиблих перевищило 2 тисячі 500, і ці дані ще вочевидь зростуть. Близько половини жертв – у найбільш потерпілому густо замешканому регіоні долини Катманду довкола столиці країни. Землетруси відчувались і спричинили деякі жертви і в кількох сусідніх із Непалом країнах – Індії, де повідомляють про загибель 61 людини, Китаї й Бангладеш.
Радіо Свобода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp