Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Гечі є "Зірка Давида" (ФОТО)

3 травня 2015 р., 09:20

Виявити її допоміг Google Maps

На околиці села Геча на Берегівщині, де відбуваються відомі фестивалі нещодавно за допомоги сервісу Google Maps виявлено величезну фігуру у формі шестикутної зірки (гексаграми). Вона своїми обрисами дуже нагадує "Зірку Давида" або «Щит Давида» - символ держави Ізраїль та сионістського руху."Випадково знайшов цю фігуру, коли розглядав як виглядає своє рідне село Геча", - розповів у Facebook Ерне Ковач, колишній помічник депутата Європарламенту від угорської партії "Йоббік" Бейли Ковача. Цікаво, що критики та оглядачі оцінюють цю політичну силу, як ксенофобську, антисемітську та гомофобську.

Подібну фігуру, що нагадує "Зірку Давида" закарпатські дослідники історії знайшли також на території колишніх військових частин у районі села Холмець на Ужгородщині та Рафайново на Берегівщині.

Згідно з легендою, цей символ був зображений на щитах воїнів царя Давида. У XIX столітті євреї обрали Зірку Давида у якості національного символу, як єврейський аналог християнського хреста.

Хто створив величезну фігуру на території села Геча ще потрібно з'ясувати дослідникам. Однак відомо, що саме на Берегівщині до Другої світової війни мешкало чимало угорських євреїв. У 1944 році понад 10.000 євреїв було вивезено у концтабори смерті. Отже, цілом ймовірно, що величезну "Зірку Давида", як символ захисту, міг створити хтось з них...



Валерий 03.05.2015 09:25 IP: 177.78.16.195
В советское время располагался зенитно-ракетный дивизион с-75. А это подъездные дороги.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp