Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чергового контрабандиста затримали закарпатські митники

6 травня 2015 р., 13:11

Цього разу безробітний хотів трішки підзаробити на життя

Іноземець придбав в Україні цигарки, хотів отримати додатковий прибуток, а залишив на кордоні і «PEUGEOT 406» і 320 пачок «Jin Ling». Перетинав кордон громадянин Угорщини вчора, 5 травня. Заїхавши на митний пост «Дякове» Закарпатської митниці ДФС, обрав для проходження митного контролю «зелений коридор». Ще перед початком проведення митного контролю угорець усно заявив, що у нього відсутні товари та предмети, приховані від митного контролю, або такі, які заборонені до вивезення з України.

Працівники митниці вирішили перевірити правдивість слів громадянина й вивели авто із «зеленого коридору», направивши його для проведення поглибленого митного огляду. Результат: в спеціально виготовленому тайнику виявлено незаявлені під час усного опитування приховані від митного контролю цигарки іноземного виробництва без акцизних марок України, марки «Jin Ling» – 320 пачок, які знаходились в пустотілому просторі між передньою панеллю та моторним відсіком автомобіля.

Цигарки громадянин Угорщини визнав своєю власністю та пояснив, що придбав їх в невідомого йому громадянина, приховав їх та хотів продати в Румунії аби підзаробити, адже зараз ніде не працює. Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ тайників. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частини 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України вилучено цигарки та авто «PEUGEOT 406».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp