Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові відкрили спілку учасників АТО

7 травня 2015 р., 14:31

Відкриття відбулося вчора, 6 травня

6 травня в Берегові відбулося офіційне відкриття новоствореної Громадської організації «Берегівська спілка учасників АТО України».Як зазначено в Свідоцтві про реєстрацію, метою новоствореної організації є «сприяння консолідації і координації зусиль учасників АТО України та членів їх сімей, членів сімей загиблих воїнів та допомога їм у всіх сферах життєдіяльності, які гарантовані їм нормами Конституції України, зокрема захист політичних, економічних, соціальних прав, надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги, у тому числі – сприяння вирішенню житлових, земельних та пенсійних питань». Керівниками організації стали Сергій Малимон, Володимир та Тетяна Кононенко, Олександр та Світлана Файдищук. Ідейним натхненником та почесним членом Спілки є берегівський адвокат із майже сорокарічним стажем Марина Михайлівна Щербанюк.

Слід відмітити, що наразі ця спілка є якщо не першою, то точно однією з перших на Закарпатті. Достеменно невідомо, скільки мешканців Берегівщини приймає участь в АТО, але ця кількість точно перевищує 150 чоловік. Та й «АТО» - це, на жаль, лише вигадана з політичних міркувань абревіатура, за якою ховається справжня війна, в якій загинули четверо берегівчан та один житель смт. Батьово.

Захід, невипадково призначений на день святого Юрія (або ж Георгія Переможця), офіційно став першим засіданням правління нової організації, на якому вирішувалися організаційні питання Спілки учасників АТО. Після засідання відбулася презентація організації, на яку були запрошені мер міста Золтан Бабяк, благодійники, які матеріально допомагали землякам із самого початку антитерористичної організації (Олександр Секереш, Володимир Бортнійчук та інші), представники Закарпатської реформатської церкви, преса. Голова вже діючої в місті ГО «Берегівська спілка матерів та дружин учасників АТО» Ярослава Федур виразила готовність до співпраці з новою ветеранською організацію - разом із міською радою, яка наразі надає бійцям АТО ту посильну допомогу, що може надати невелике й, на жаль, небагате Берегово.

Голова Спілки учасників АТО Сергій Малимон наголосив, що його організація орієнтована на допомогу всім мешканцям Берегівщини, які стали сучасними фронтовиками. Для цього організація невдовзі створить необхідний інтернет-ресурс та спільноту в соціальних мережах, і попросив місцеві ЗМІ максимально поширити інформацію про Спілку.

Олег Супруненко, для Beregovo.Today

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp