Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міністр Квіт назвав митрополита Онуфрія «негідником»

9 травня 2015 р., 11:32

При цьому міністр освіти і науки свідомо не вдався до евфемізмів

Як уже повідомляв «Час Закарпаття», вчора на засіданні Верховної Ради України сталася нечувана подія. Попи УПЦ Московського патріархату на чолі з предстоятелем церкви Онуфрієм не спромоглися піднятися під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції.

Порошенко повідомив присутніх, що звання героя України отримав 21 боєць, 10 із них - посмертно. Цей список зал зустрів оплесками, піднялися навіть іноземці. І лише троє священиків УПЦ МП залишилися сидіти.

Фото цього моменту опублікували сотні українських ЗМІ. У соцмережах -- хвилі обурення поведінкою промосковських попів, адже Порошенко зачитав прізвища і 10 Героїв, нагороди яким присвоєно посмертно. І тим, що не встали, попи продемонстрували зневагу до цих людей.

Цікаво, що обговорюють цей епізод буквально всі – від звичайних користувачів соцмереж, до політиків найвищого рівня. Так, уродженець Ужгорода, міністр освіти і науки Сергій Квіт назвав у своєму Фейсбуці трьох промосковських священиків «негідниками». При цьому додав, що «евфемізми тут ні до чого».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp