Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вимоги в’язнів - незаконні і безпідставні, - заявляють у Закарпатській УВП

14 травня 2015 р., 13:29

Привілеїв нікому надавати не будуть

В соціальних мережах та на кількох інформаційних сайтах днями з`явилося повідомлення про те, що в Закарпатській УВП (№9) четверо засуджених до довічного позбавлення волі зашили собі роти. Останні скаржилися нібито на те, що над ними знущаються, шантажують їхніх родичів, звинувачуючи, що рідня в посилках пересилає засудженим наркотики. З цього приводу відділ ДПтС України офіційно повідомляє про наступне.



Персонал зазначеної установи постійно вживає заходи для недопущення потрапляння до зони, що охороняється, заборонених предметів. Про факти незаконної передачі засудженим заборонених законодавством предметів систематично інформується суспільство через розміщення таких повідомлень на офіційному сайті Служби.

- Нині в установі є кілька засуджених, які намагаються привернути до себе увагу преси і таким чином домогтися якихось незаконних привілеїв, - розповів в. о. начальника відділу ДПтС України в Закарпатській області Андрій Думнич.

Ув’язнені Закарпатської УВП №9 зашили собі роти (Фото)


Під час прийому посилок діє порядок, де огляд здійснюється комісійно в присутності особи, якій адресовано посилку. Так, днями в одній із посилок оперативниками підозрілу було виявлено в суміші гречаної крупи речовину, схожу на наркотичну.

- Наразі відбувається перевірка даного випадку та очікуються результати експертизи. Я запевняю вас, що співробітники пенітенціарної служби не робили жодних протизаконних дій проти ув’язнених та засуджених - зазначив Андрій Думнич.

По даному факту Закарпатську УВП (№9) відвідали в. о. прокуратура Закарпатської області – Іван Шимон, заступник обласного прокурора Павло Русняк та старший прокурор прокуратури області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян - Віталій Білець, які зустрілися з засудженими та поспілкувалися з ними. Жодної зсадини чи побиття засуджених зафіксовано не було. Нині за фактом інциденту триває службова перевірка.


Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp