Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розробляють проекти на конкурс Фонду регіонального розвитку

14 травня 2015 р., 15:41

На підготовку якісних проектів є мінімум часу

Сьогодні в ОДА відбулася розширена нарада з керівниками районних адміністрацій та рад, міськвиконкомів, обласних департаментів та служб.

У порядку денному: адміністративна реформа (у контексті добровільних об'єднань громад), проекти на конкурс Фонду регіонального розвитку, екологічна тематика, інші важливі для краю питання, тощо. Участь в заході взяли голови ОДА Василь Губаль та облради Володимир Чубірко.

Директор департаменту економіки ОДА Михайло Ківкович поінформував про деталі проведення проекту конкурсу Фонду регіонального розвитку та закликав керівників міст та адміністрацій оперативно включитися до роботи. Комісія відбудеться до 1 червня.

Голова облради Володимир Чубірко зазначив, що підготовку проектів треба провести оперативно і що головне – якісно.

«Треба так само оперативно діяти, як і минулоріч, коли область отримала субвенцію на 14 мільйонів на програму з енергозбереження. Гроші треба ефективно використати. Проекти мають оформлені дуже якісно, тому ми, в обласній раді готові долучитися до їх розробки, якщо така підтримка буде необхідна», - зазначив керівник ради.

Йшлося й про реалізацію адмінреформи на Закарпатті. Як вже повідомлялося в ОДА створена робоча групи з впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад області. До її складу входять представники обласної ради, керівники профільних підрозділів адміністрації, експерти офісу реформ, представники громадських об’єднань, науковці.
Керівник регіонального офісу реформ Іван Дем’янчук зазначив, що у кожній райдержадміністрації у короткий час має бути створена робоча група для напрацювання пропозицій щодо утворення об’єднань на своїй території. Ці пропозиції будуть узагальнені обласними структурами.

Голова ОДА Василь Губаль зазначив, що кожна сільрада області отримала всі методичні матеріали, і нині реформа вже стартувала. Готується перспективний план добровільного об’єднання громад

Володимир Чубірко вважає, що сьогодні треба відповідально ставитися до виконання цього закону. Об’єднання має відбуватися заради фінансової користі громад. «Такі ради будуть отримувати додаткові дотації. Сільські голови мають нести відповідальність перед громадами, бо процес непростий. Треба інформувати людей, що дасть таке об’єдання для кожної громади. Має бути закладений гарний фундамент для майбутньої адмінреформ», - вважає керівник ради.

Прес-служба облради


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp