Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні запровадили нові правила отримання субсидій

16 травня 2015 р., 08:31

Громадяни, які мають борги за житлово-комунальні послуги (ЖКП), отримуватимуть субсидії за умови оплати обов'язкової частки платежу, а комунальна заборгованість у цьому випадку не перешкоджатиме оформленню субсидії.

Про це під час Години запитань до уряду повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Мущинін. 

«Єдиною умовою зупинення житлової субсидії є несплата громадянином обов'язкової частки платежу», - сказав він. 

Мущинін також наголосив, що за наявності заборгованості із зарплати або інших виплат нарахування субсидії продовжиться до моменту її погашення. 

За даними Державної служби статистики, у 1-му кварталі 2015 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг були призначені 392 тис. сімей на загальну суму 127,7 млн грн. 

Довідка. Розмір обов'язкової частки платежу визначається як сума усіх доходів сім'ї за рік, поділена на 12 і на кількість членів сім'ї. Таким чином отримуємо середньомісячний дохід, який, у свою чергу, необхідно поділити на розмір прожиткового мінімуму (1176 грн.) і коефіцієнт 2. Отриманий результат ділення множиться на 15%. У результаті отримуємо відсоток доходу, який сім'я має заплатити як обов'язкову частку платежу. 



Експрес онлайн

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp