Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто із закарпатців має право безкоштовного проїзду

2 червня 2015 р., 16:24

Закрапаттю виділили більше 27 мільйонів гривень на "пільговиків"

З 1 червня проїзд для окремих категорій громадян залишається безкоштовним. Про це повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ганна Морозюк.

Міністерство соціальної політики України листом від 27.05.2015 № 7776/0/14-15/5 надало конкретні роз’яснення, які мають заспокоїти пільговиків, для яких безкоштовний проїзд надзвичайно важливий.
Відповідно до Закону України “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України” від 28.12.2014 № 76 –VIII з 1 червня 2015 року скасовується право окремих категорій громадян на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті.

Ці зміни стосуються ветеранів праці, дітей війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів 3 групи та інших.

Разом з цим, постановами Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 “Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» і від 16.08.1994 № 555 “Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. N 354” передбачено право пенсіонерів за віком та інвалідів на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.

Таким чином, особи, які належать до учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, з 1 червня цього року зможуть користуватися своїм правом на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті, відповідно до цих урядових рішень, як пенсіонери за віком або інваліди.

При цьому Законом України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” передбачено субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, послуги зв’язку та інші пільги на рівні минулого року.

Зокрема для Закарпатської області передбачено 35769,2 тис.грн, з яких на компенсаційні виплати за пільговий проїзд – 27515,9 тис.грн.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp