Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті визначили лауреатів журналістських премій

3 червня 2015 р., 08:43

Вітання переможці будуть приймати уже цієї суботи

Учора, 2 червня, відбулося засідання відбіркової конкурсної комісії з присудження обласних премій у галузі журналістики імені Михайла Бабидорича та імені Василя Гренджі-Донського. Ці журналістські відзнаки було засновано у 2004 році спільним рішенням обласної державної адміністрації та обласної ради. Премія імені Михайла Бабидорича вручається кращому журналісту року та імені Василя Гренджі-Донського – кращому колективу редакції друкованих або електронних ЗМІ.

Цьогоріч на здобуття премії імені Михайла Бабидорича претендували: Барбіл Богдан - за серію аналітичних репортажів, які вийшли на парламентському телеканалі «Рада», Біклян Христина - за серію публікацій у газеті «Карпатський об’єктив», Вайс (Росул) Вікторія - за програму «Бункер Штаєра» (Про долі закарпатських хлопців, які, наслідуючи воїнів УПА, вступили у боротьбу з радянським режимом), Гаврош Олександр - за журналістські проекти «Блукаючий народ» (Про найдавнішу закарпатську діаспору, яка живе у Сербії ), «У пошуках Івана Сили» (Про одного з найсильніших українців Європи у ХХ столітті - Івана Фірцака), Гармасій Ірина за документальні фільми: «Лицар честі і любові» (До 100-річчя від дня народження М.Томчанія), «Майдан розкутого народу» (присвячений 25-річчю Народного Руху України за перебудову», «Телевимір» (До річниці Революції Гідності); «Українцям заповідаю (Про Шевченкіану академіка Миколи Мушинки), Густі Василь - за спомини-есеї про закарпатських журналістів «Не все змивають хвилі часу», Кухта Василь - за книгу публіцистики «Іти й неозиратися», Черничко Марія - за програму «Найгарячіші закарпатські хлопці – ковалі» телепроекту «Незвідане Закарпаття» (Про ремесло закарпатських ковалів), Міллер Ірина - автор програми «Шлях до себе» (Програма присвячена здоровому способу життя), Мільо Ванда - автор програми «Sound Check» (Програма про українську музику, сучасні гурти).

На премію імені Василя Ґренджі-Донського подали матеріали: міжгірська райгазета «Верховина» - за серію публікацій на соціально-економічну та культурну тематику; Вісті Ужгородщини - за серію публікацій, що об’єднанують тематику війни і миру (Висвітлення участі представників Ужгородщини у захисті України, публікації на соціально-економічну тематику); «Карпаті ігоз со» - за серію публікацій про життя угорської національної меншини на Закарпатті; «Карпатський об’єктив» - за серію публікацій на соціально-економічну тематику та культурну тематику; іршавська райгазета «Нове життя» - за серію публікацій з висвітлення літературно-мистецького життя району; ТРК «М-студіо» - за програму «Я знаю все» (Гра, спрямована на розвиток інтелекту молоді), «Загудеме в’єдно в Рокаш оркестра» (Пошук талановитих музикантів Закарпаття); творчий колектив ТВО «Студія Експеримент» Закарпатської ОДТРК - за програму «Пісня – візитівка Закарпаття» телепроекту «Незвідане Закарпаття».

На підставі результатів голосування комісія прийняла рішення: переможцем конкурсу з присвоєнням звання лауреата премії в галузі журналістики ім. Михайла Бабидорича визнати Василя Густі - за спомини-есеї про закарпатських журналістів «Не все змивають хвилі часу»; імені Василя Гренджі-Донського - районну газету "Вісті Ужгородщини" - за серію публікацій, що об’єднують тематику війни і миру.

У День журналіста лауреатам буде вручено дипломи та грошові премії.



Управління з інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp