Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячів налагодив співпрацю з 18-им районом угорської столиці

11 червня 2015 р., 12:42

Угоду підпишуть на День міста Тячева

Днями у мерії Тячева приймали офіційну делегацію з 18-го району Будапешта, у складі якої були представники мерії Др. Лейвої Золтан та Сорвош Отілло, а також педагог місцевої гімназії Ковач Шандор.

Прийом делегатів відбувся у кабінеті міського голови Івана Ковача, друга частина зустрічі – у залі засідань міськради. У ній взяли участь депутати та члени виконкому міськради. Метою зустрічі з представниками угорської громади стало обговорення можливостей та напрямків співпраці, підписання угоди про партнерство між м. Тячів та 18-им районом м. Будапешт.

Міський голова Тячева Іван Ковач представив делегатів, а також наголосив на важливості закріплення і продовження дружніх стосунків. – Угорські колеги виявили бажання співпрацювати з містом Тячів. Ми радо відгукнулись на таку пропозицію. Це наша перша офіційна зустріч. У планах – підписання угоди про співпрацю між містами-побратимами у вересні, під час Дня міста, - сказав мер Тячева.

Про те, що вісімнадцятий район знаходиться у зовнішній частини столиці, а на схід від нього розташований Будапештський міжнародний аеропорт Феріхедь, який має три пасажирських термінали, розповів заступник мера Др. Лейвої Золтан. Він же акцентував увагу на напрямках співпраці, яка поглиблюватиметься у соціально-економічному, культурному та релігійному планах не тільки на рівні делегацій, а й громад загалом.

Представники угорської делегації переказали тячівцям вітання від мера 18-го району Будапешта Угі Отілла і наголосили: працюватимуть на перспективу, а культурні зв’язки, економічна співпраця, співробітництво у галузі освіти і спорту обмін досвідом – все це стане головним підтвердженням партнерських відносин між містами сусідніх країн. У ході зустрічі також домовлено: підписанню угоди передуватиме ще одна офіційна зустріч представників мерій, яку організує угорська сторона у Будапешті.

Людмила Кричфалушій

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp