Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Синевир" отримав можливість тісної співпраці з EUROPARC Federation (ФОТО)

26 червня 2014 р., 12:46

Національний парк Крконоші – головуючий в Асоціації європейських парків (EUROPARC Federation), відтак укладений договір дасть НПП «Синевир» додаткову можливість долучитися до проектів організації.

Директор Національного природного парку «Синевир» Микола Дербак та директор Національного парку «Крконоші» Ян Гребачка днями підписали угоду про співпрацю між двома природоохоронними структурами. Угода була підписана в офісі чеського парку, у місті Врхлабі за участі дирекції та представників Крконоського національного парку, голови Міжгірської РДА Андрія Шекети, сільського голови с. Колочава Василя Худинця, директора музею ім. І. Ольбрахта у Колочаві Наталії Тумарець.

Мета угоди - співпраця у сфері охорони природи, реалізації різних проектів, програм обміну досвідом, розвиток екологічного туризму.

{g}

«Парки мають бажання співпрацювати у виконанні спільних завдань з охорони природи, оскільки НПП «Синевир» та найбільший парк Чеської Республіки Національний парк «Крконоші» мають схожі гірські та лісові території з багатим біологічним різноманіттям, які приваблюють численних відвідувачів й стикаються з деякими подібними проблемами. Угода дасть можливість також працівникам обох установ обмінюватися досвідом та розширено співпрацювати»,- зазначив директор НПП «Синевир» Микола Дербак.

За умовами угоди, партнери співпрацюватимуть у таких напрямках: моніторинг біорізноманіття, спілкування з відвідувачами з метою їх екологічної освіти, сприяння розвитку екологічному туризму, менеджмент лісових екосистем, менеджмент природних екосистем та інші.

Національний парк «Крконоші» (Чеська Республіка) – це територія гірського хребта в північній частині Чехії та на південному заході Польщі. Парк створений у 1963 році, має площу 550 кв. км. Головний хребет гір тягнеться зі сходу на захід і утворює кордон між Польщею та Чеською Республікою. Вершини пологі, а схили внизу вкриті сосновими та буковими лісами, а вище - ялицевими та ялиновими.



НПП "Синевир"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp