Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чехи виділили для Закарпаття 5 мільйонів крон

2 лютого 2016 р., 14:52

Головне аби у нашому краї теж гроші знайшлись

Узгодження переліку проектів і наявності на кожен із них проектно-кошторисної та іншої документації для реалізації в рамках співпраці Закарпаття із чеським краєм Височина провели сьогодні в Закарпатській обласній раді.

Чеські партнери із 2007 року надають чималі кошти на ремонти, реконструкції дитсадків, шкіл, амбулаторій та те, що пов'язано зі спільною історією Чехії і Закарпаття, - повідомляє Ужгородська міська рада.

На цей рік планують виділити близько 5 мільйонів крон, однак головна умова традиційна: співфінансування з українського боку – 50 і більше відсотків вартості проведення робіт. Проектно-кошторисна документація, експертні висновки тощо по кожному проекту, який пропонується для реалізації в рамках співпраці, повинні бути готові до 1 березня. А завершити виконання повинні вже до вересня цього року.

На жаль, через недопрацювання фонду "Viza", який забезпечує організаційну та фінансову участь Закарпаття, проект від Ужгорода включений наразі не до основного, а тільки до резервного переліку. Ідеться про заміну системи опалення та реконструкцію актового залу у ЗОШ №3.

Голова обласної ради Михайло Рівіс запросив присутнього на нараді міського голову Ужгорода Богдана Андріїва до участі в поїздці робочої групи від Закарпаття в Чехію, яка відбудеться вже у березні і наголосив, що особисто переконуватиме європейських колег відновити активнішу співпрацю з нашим обласним центром.

Ужгород у 2010 році став побратимом чеського міста Їглава і завдяки цьому серйозно оновили фасад, дах ЗОШ №3, проходили пивний і кіно- фестивалі, а збірка міні-скульптурок міста поповнилася родиною симпатичних їглавських їжачків.

Крім Височини, є напрацювання щодо започаткування спільних проектів Закарпаття та інших територій Чеської Республіки – із Карловарським та Пардубіцьким краями. Михайло Рісіс підкреслив, що подібна співпраця планується також зі Словаччиною та Угорщиною.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp