Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

12 мільйонів заборгували за закарпатську землю

11 квітня 2014 р., 10:59

Фізичні та юридичні особи не здійснюють оплату за користування землею.

Постійну увагу прокуратура приділяє виконанню органами державного контролю своїх функціональних обов’язків з метою недопущення порушень земельного законодавства, а також їх виявлення, усунення та притягнення винних осіб до встановленої законодавством відповідальності.

Всього з початку року, на усунення виявлених порушень у діяльності податкових органів, їх керівникам прокурорами внесено 6 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 6 посадових осіб.

За даними головного управління Міндоходів у Закарпатській області, станом на 1 березня 2014 р. заборгованість юридичних осіб по платі за землю становить близько понад 4.5 млн. грн., а по орендній платі майже 3 млн. грн. Фізичні ж особи боргують 1,5 млн. грн. плати за землю і майже 3 млн. грн. - за оренду.

Як засвідчили проведені органами прокуратури області перевірки, наявність значної суми заборгованості по сплаті земельного податку та орендної плати за землю певною мірою зумовлена неналежним контролем з боку територіальних органів Міндоходів та справлянням цих платежів, несвоєчасне та неповне вжиття ними всього визначеного законодавством комплексу заходів впливу на боржників. Зокрема, виявлено факти невжиття всіх передбачених законодавством заходів для стягнення заборгованості зі сплати податку за земельні ділянки. Перш за все це стосується цивільно-правових заходів та застосування до боржників механізму податкової застави. 

Так, лише за втручання прокуратури Мукачівського району в судовому порядку розірвано договір оренди земельної ділянки, укладений між Павшинською сільською радою та ДП «Мукачівська кераміка закритого акціонерного товариства «Львівський керамічний завод» щодо оренди земельної ділянки загальною площею майже 4 га. За даним договором у підприємства - землекористувача на момент подання позовної заяви до господарського суду Закарпатської області заборгованість становила понад 3 млн. грн. та протягом тривалого часу не погашалася.

Прокурором Воловецького району встановлено факти коли службовці Воловецького відділення Свалявської МДПІ не направляли податкових повідомлень – рішень про сплату земельного податку фізичним особам.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp