Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Боєць "Карпатської Січі" розповів про ситуацію на лінії зіткнення

22 червня 2015 р., 15:41

У відвертій розмові.

Інтерв'ю бійця роти спецпризначення "Карпатська Січ", позивний "Донбас", після повернення з передової прокоментував ситуацію на лінії зіткнення у секторі "М" (с. Широкине):

«ПЕРШІ ДНІ
В перші декілька днів було відносно тихо. Періодично по наших позиціях стріляли ворожі САУ.

ОСОБИСТЕ ОЗБРОЄННЯ
В мене - АКС-74 з підствольним гранатометом, ручні гранати.

ПОВЕДІНКА ПРОТИВНИКА, ГОТОВНІСТЬ, ОЗБРОЄННЯ, ТЕХНІКА, ТАКТИКА
Ворог здійснює постійні вилазки ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп-ред.) по 6 людей, обстрілююсть з АГС, СПГ-9 , крупнокаліберного кулемета "Утьос". Їхні групи підходили до моєї позиції на 150 метрів. До деяких інших позицій підходять майже впритул. Також я помітив постійну роботу ворожих снайперів, які працюють із сучасною зброєю російського виробництва (СВД, «вінторєз»). В стрільців озброєння ідентичне нашому. Останнім часом на передовій ми стикалися з бригадою "Призрак" . Судячи з усього, вони перейшли під командування ДНР. З техніки в них БТР, Гради, гаубиці Мста-м, САУ, танки Т-72, міномети 120 мм (80 мм майже не використовують).

ПОЛОНЕНИЙ
Третя доба. Саме тоді було взято в полон бойовика ДНР (громадянина Росії). «Язика» взяли в тилу позиції сепаратистів, біля їхнього блокпоста. Роботу зробили бійці ДУК ПС. Я з нашими хлопцями були в групі, що прикривала їхній відхід.

БОЙОВЕ ЗЛАГОДЖЕННЯ З ДУК ПС
З ними у нас спільні позиції і, відповідно, разом з ними ми приймаємо бій і проводимо вилазки. Хочу сказати, що правосєки, як мінімум, не поступаються бойовим вишколом, знанням військової справи, сміливістю офіційним підрозділам. Мабуть, тому що ідеологічно мотивовані.
В ту ж добу під час вилазки ми потрапили під щільний обстріл (ті ж АГСи, кулемети, підствольники). Боєць ДУК отримав поранення осколком від гранати з АГСа або підствольника, внаслідок якого, на жаль, загинув. Також під час цього обстрілу отримав поранення боєць батальйону «Донбас». З бійцями «Карпатської Січі» все добре.

Стосовно подальшого перебігу війни, то моя думка, що якщо все буде йти так, як зараз, то вона буде безкінечною (сміється)».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp