Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорщина хоче вдвічі розширити безвізову зону – до 100 км

26 червня 2015 р., 17:25

Безвізову 50-ти кілометрову зону угорці хочуть розширити до 100 кілометрової.

Про це під час візиту на Закарпаття повідомив міністр юстиції Угорщини Ласло Трочані. Спричинене це нестабільною ситуацією в Україні.

«На даний момент Закарпаття оминули серйозні конфлікти, проте людям притаманні побоювання й страх. Багато хто з них обмірковує покинути домівки й у попередження таких ситуацій потрібно діяти. Тому, виникла ідея розширення 50-кілометрової зони при перетині кордону України з Угорщиною до100 кілометрової. Слід підкреслити, що не зважаючи на це, угорський уряд і надалі підтримуватиме запровадження безвізового режиму для України», – запевнив міністр юстиції.

Також угорці готові допомагати освітнім закладам Закарпаття, однак для цього потрібна децентралізація.

«Важливим для себе вважаю дотримання прав національних меншин, що проживають на Закарпатті. Особливу увагу ми приділяємо освітнім питанням. Ми обговорюємо, яким чином можна підтримати навчальні заклади з правової точки зору. Звісно, одним із питань діалогу була тема децентралізації. Вважаємо, є багато таких територій, яким Угорщина може надати посильну допомогу», – наголосив посадовець.

ЗІК


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp