Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Губаль - про зачинену пивоварню в Берегові (ФОТО)

4 липня 2015 р., 15:00

Голова краю розповів про свій візит у Берегово

Про це Василь Губаль написав на своїй сторінці у "Фейсбуці":

 

Різні емоції від зустрічей на Берегівщині. Завжди отримую величезне задоволення від спілкування з людьми, котрі люблять рідний край і готові працювати – для нього, для держави, для себе і своєї родини. Броварня у Берегові – одна з тих 11 малих пивоварень, які працюють на Закарпатті в останній час почали спинатися на ноги та пропонувати якісний продукт, боротися за свого споживача та давати роботу людям і податки бюджету. Але, відвідуючи цей міні-завод, був прикро вражений повідомленням директора – згортають виробництво. Завдяки "сюрпризу" від законодавця змушені повісити колодку на ворота та звільнити працівників. Адже сплатити 500 тисяч гривень за ліцензію на оптовий продаж – а саме таке нововведення підтримали депутати Верховної Ради – для них не підйомно.

Директор підприємства "Європа 2014" Бейло Варга просто розводить руками: запустили виробництво у квітні цього року, а сьогодні лінія вже стоїть. За час роботи броварня випустила сто тисяч літрів напою і сплатила 180 тисяч гривень податків, більше 130 тисяч акцизу. І не забуваємо про заробітну плату, з якої і живуть люди, і йдуть відрахування у бюджет. Чоловік ставить зрозуміле питання: хіба логічно, що вартість ліцензії однакова і для його броварні, котра продукує кількадесят тисяч літрів на місяць, і для колег з гірського району, які випускають і того менше (наприклад, на Міжігрщині теж є броварні, де роблять живе пиво), і гігантського заводу?

У перспективі на цій броварні планувалося забезпечити працею більше ста людей, а тепер, Берегово втрачає і робочі місця, і відрахування до бюджету. Розпач пивовара зрозумілий. Я – на його стороні. Й ініціюю звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України стосовно внесення змін до законодавства, які б захистили малий бізнес. Законодавець, центральна влада мають почути в першу чергу тих, хто створює робочі місця. І, як голова ОДА, звертаюся і наголошую: прийміть такі рішення, створіть такі правила гри, аби розвиватися мали можливість всі. Як великий гігантський завод, чиї представники, певно, і лобіюють такі закони, і маленький виробник, котрий започаткував справу власним коштом. Як на мене, підтримати спершу треба тих, хто розвиває справу в своєму рідному краї, нехай маленьку, але чесну… Дайте виробнику механізм для роботи – прозорий і справедливий! Працювати люди готові – але за логічними правилами.

Час Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp