Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Куцин: "В ім’я чого склали голови хлопці під Мукачевом?"

14 липня 2015 р., 18:58

Командир карпатських січовиків не підтримує жодну сторону, що брала участь у стрілялнині в мирному Мукачеві

Офіційна заява командира зведеної штурмової роти 93 ОМБр «Карпатська Січ» Олега Куцина з приводу подій у м. Мукачево:

«Сьогодні в Ніжині проводжали в останню путь побратима. Друг «Лаврінович» – Леонід Москотін – поліг у бою за волю України під Донецьким аеропортом 11 липня 2015 року. Він загинув від уламкових поранень у результаті вистрілу з москальського гранатомету... Це вже сімнадцятий полеглий свободівець на цій війні. Пам'ятаємо. Помстимося. Вічна пам'ять і слава Героям!

Згідно з офіційними зведеннями, того дня на лінії фронту загинув іще один український вояк, п'ятеро зазнали поранень... І того ж дня – 11 липня – глибоко в тилу, за півтори тисячі кілометрів від лінії фронту, в моєму рідному Закарпатті гинуть четверо громадян, дев’ять поранених. Серед них – мирні люди...

Третій день мучать тяжкі думки: за що ж ми тут воюємо? За що на передовій проливають кров кращі сини України (в т.ч. бійці ДУК ПС)? За те, щоби в тилу процвітала сваволя і мародерство? Щоби за нашими спинами ділили, як пиріг, знесилену країну? Щоби жирні щурі з мандатами гризлися за потоки контрабанди? Щоби їхні кишенькові банди перетворювали Україну на Сомалі в центрі Європи? Щоби лунали вибухи у мирному Львові?

Ні. Ми воюємо за вільну, соборну, сильну і квітучу Україну. За мирне й безпечне життя українців. У тому числі – в моєму сонячному Закарпатті. Ми тут тому, щоб уламки війни ніколи туди не долетіли!

Саме за це віддав своє життя боєць штурмової роти 93-ої ОМБр «Карпатська Січ» Леонід Москотін під Донецьким аеропортом 11 липня. Він поліг як герой у бою з окупантом, боронячи свою країну. А в ім’я чого того ж дня склали голови хлопці під Мукачевим?

Р.S. Не збираюся ставати на жодну сторону в цих брудних розбірках. Знаю одне: відповісти за законом мають усі винні – незалежно від статусу, статків і політичного забарвлення. Не тільки ті, хто безпосередньо вчинив бійню в Мукачеві, але й влада та правоохоронці, які могли, але не упередили трагедію, бо самі «кришують» контрабандні потоки.

І головне, що варто всім нарешті осмислити: подальша ескалація конфлікту – це відкриття другого фронту проти України, це свідоме знищення нашої держави. А якщо комусь зайва бойова зброя тисне і він вже не знає до чого її приткнути, – нехай передає сюди, на передову.»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp