Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Чорний тюльпан" припиняє свою діяльність через брак коштів

18 липня 2015 р., 18:05

Державні інстанції відмовляються допомагати

Волонтерська місія "Чорний тюльпан" припиняє свою роботу через проблеми з фінансуванням. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів голова правління громадської організації "Союз "Народна пам'ять" Ярослав Жилкін.

"Ми вимушені припинити свою діяльність. На жаль, витрати на здійснення місії за рахунок пожертвувань занадто великі. Поточні витрати перевищили наші можливості", - заявив він. Також він розповів, що наступній місії просто немає за що заправити автомобілі або купити залізничні квитки, щоб приїхати на місце ротації.

Громадська організація з вересня неодноразово зверталася до державних інстанцій, однак прогресу немає, зокрема зверталися до Міністерства оборони, але "у них зв'язані руки через те, що це не передбачено бюджетом", такі види витрат. Зміни до бюджету можливі тільки в кінці наступного року.

Однак в останні кілька днів пройшов ще ряд зустрічей у міністерстві, там був вироблений план дій, і зараз він погоджується. В організації сподіваються, що наступного тижня буде знайдено компроміс.

Жилкін розповів, що протягом року місія працювала на власні кошти. Єдина стаття витрат, яку взяла на себе держава в особі офіцерів цивільно-військового співробітництва – це виділення палива для поїздок до зони АТО", - додав він.

Жилкін розповів, що на рік місія вимагає від 3 до 5 млн грн, це залежить від інтенсивності роботи. За рік члени місії вивезли 609 пакетів – тіла і фрагменти тіл, скільки це загиблих, в місії не знають, оскільки всі частини тіл вони віддавали судмедекспертам, ті вже встановлювали особи загиблих на підставі експертиз.

Зазначимо, місія "Чорний тюльпан" працює в зоні АТО, вона здійснює діяльність з ексгумації та транспортування тіл загиблих військовослужбовців з місць особливо жорстоких боїв – з Іловайська, Зеленопілля, Дебальцевого, донецького аеропорту.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp