Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Етнотуристи підкорили карпатську вершину (Фото)

20 липня 2015 р., 11:17

Підйом на Пікуй тривав близько трьох годин

Найвищу вершину Вододільних Бескидів і всього пасма Бещад підкорили 30 учасників під керівнцтвам Михайла Гриньо – голови Громадьскої ради при Закарпатській ОДА. Участь у підйомі взяв і заступник керівника департаменту екології Юрій Шпонтак.

За словами Юрія Шпонтака, підйом починався із с. Біласовиця (це – найпростіший і найцікавіший маршрут, оскільки навіть саме село цікаве своїми бойківськими традиціями) і тривав близько трьох годин.

Захід проходив у рамках однієї з програм області. Усі учасники отримали свідоцтва та медалі.

{g}

Довідково. Пікуй – найвища точка Вододільного хребта, знаходиться на межі Львівської та Закарпатської областей. Висота гори — 1 408 м над рівнем моря. Схили густо поросли буками і ялівцем, а вершина нагадує формою асиметричний конус. На вершині гори розташований кам’яний чотириметровий, чотирикутний стовп-обеліск, споруджений на честь першого президента Чехословаччини Томаша Масарика. Його поставили 1935 року мешканці села Гусного, яке до війни разом з усім Закарпаттям входило до складу Чехословаччини.

Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp