Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нужденні берегівчани голодними не залишаться

21 липня 2015 р., 14:35

Для них працює їдальня.

Сьогодні, 21 липня, Золтан Бабяк урочисто відкрив у підвалі міського амфітеатру соціальну їдальню для малозабезпечених громадян.

"Експериментально вона діє вже два тижні,- розповідає адміністратор закладу Микола Павлюк.- Щодня обслуговували по 50-60 осіб. Запрошувальні талони на обід роздавали представники історичних церков, міська рада та її голова.”

Їдальня здатна прийняти одночасно 61 відвідувача. Малозабезпеченим пропонується одна гаряча страва, хліб і чай. 70 відсотків громадян забирають харч з собою і лишень 30 споживають його безпосередньо на місці. Закупівля продуктів здійснюється із благодійних пожертвувань органів місцевого самоврядування, громадських та релігійних організацій сусідньої Угорщини. Виходячи з нинішньої калькуляції, соціальна кухня вже забезпечена фінансово до грудня поточного року. Штатні працівники закладу утримуються за рахунок місцевого бюджету.
Новий соціальний центр у Берегові благословили та окропили святою водою отці історичних церков та єпископ реформатської громади Закарпаття Шандор Зан Фабіан. Священослужителі спільно проспівали на двох мовах – українській та угорській, закладу та його працівникам "Многая і благая літ.”
Насамкінець офіційні учасники події скуштували приготовлений з цієї нагоди капустяний суп. На урочистості бракувало тільки людей, заради яких відкривався даний заклад.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp