Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що закарпатці мають знати про гепатит

6 серпня 2015 р., 20:32

Щороку 28 липня відзначають Всесвітній день боротьби з гепатитом.

Група інфекційних хвороб, відомих як гепатит А, В, С, D і E — вражає сотні мільйонів людей у всьому світі, викликаючи гостру і хронічну хворобу печінки і щорічно забираючи життя майже 1,5 мільйона людей. Велика частина цих випадків пов’язана з гепатитом B і C. Ці захворювання можуть бути попереджені, однак більшість людей не знають, як потрібно діяти. Прокоментував ситуацію в Закарпатській області щодо захворюваності на гепатити головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

— За перші шість місяців цього року зареєстровано 377 випадків вірусних гепатитів, у тому числі гострий гепатит А – 292 (що становить 77,5% від загальної кількості зареєстрованих). Щодо хронічних вірусних гепатитів, то за півріччя виявлено 59 випадків захворювань, з яких гепатит В – 32, а хронічний гепатит С – 27.

Загалом на 1 січня 2015 року на диспансерному обліку в амбулаторно-консультативному кабінеті обласної клінічної інфекційної лікарні перебувають 982 хворих.

В Закарпатській області діє регіональна програма протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами на 2012–2016 роки. Одним з пунктів якої є забезпечення препаратами для медикаментозного лікування хворих з хронічними вірусними гепатитами В та С. Так, за 2014 рік закуплено препаратів для медикаментозного лікування хворих з хронічними вірусними гепатитами В та С (пегільованих інтерферонів) на суму 3982,8 тис. грн. З метою раціонального розподілу придбаних препаратів створено комісію, яка відбирає хворих та призначає лікування пацієнтам, що перебувають на обліку в ОКІЛ.

У межах фінансування програми на 2015 рік заплановано виділення коштів для лікування хворих з хронічними гепатитами В та С в сумі 4400 тис.грн.
У 2009 році в лікарні відкрито кабінет для подання амбулаторно-консультативної допомоги хворим з хронічними вірусними гепатитами та іншими інфекційними патологіями.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp