Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд став на захист 29 діток із малозабезпечених сімей Сокирниці

13 серпня 2015 р., 19:24

Сільські депутати хотіли заробити на дітях

Закарпатським окружним адміністративним судом задоволено позовну заяву Хустського міжрайонного прокурора в інтересах держави до Сокирницької сільської ради про визнання протиправним та скасування рішення сільради, щодо організації харчування дітей у садочках та зобов’язано Сокирницьку сільську раду розглянути питання про організацію харчування дітей у дошкільному навчальному закладі у відповідності до вимог Закону.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун, вивчаючи стан додержання органами місцевого самоврядування законодавства у сфері дошкільної освіти, Хустська міжрайонна прокуратура встановила, що рішенням сесії Сокирницької сільської ради затверджено батьківську плату за харчування дітей в садочках в розмірі 5 гривень для всіх осіб без винятку, не дивлячись на те, що частиною 5 статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» звільняються від плати за харчування дитини батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму, який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України.

Наразі, на території Сокирницької сільради проживає 29 діток у 13-ти малозабезпечених сім’ях та відповідно до чинного законодавства мають право харчуватись у дитсадочку безкоштовно.

Відтак, з метою попередження порушення законного права на безкоштовне харчування у Сокирницькому дошкільному навчальному закладі дітей, що виховуються у малозабезпечених сім’ях, міжрайпрокуратурою заявлено позов, який судом задоволений та права дітей на безкоштовне харчування поновлено.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp