Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Над Руським Полем знову буде "МИР" (Фото)

15 серпня 2015 р., 10:09

Або славнозвісний напис змінять. Обирати місцевим мешканцям

Гора Капуна є візитівкою не тільки села Руське Поле, а й всього Тячівського району. Вона добре відома жителям краю та туристам завдяки оригінальному напису «МИР», висадженого деревами на схилі гори, який гарно видно з автошляху Ужгород-Рахів.

На самій верхівці Капуни встановлені два великі хрести: православний і католицький. Є там пам'ятник загиблим туристам, які злітали з Капуни на дельтопланах.

Дуже прикро, що впродовж останніх років за зеленими насадженнями не велось належного догляду, і на сьогодні окремі літери слова МИР важко розпізнати. Неприємно усвідомлювати, що цікавинка краю, почала просто зникати на наших наших очах.

Вирішенням цього питання керівництво Тячівської райдержадміністрації зацікавилось ще минулого року, однак з певних причин задум відновити напис на Руськополівській горі наразі не втілено в життя. Цього року, дану ідеї більш активно почали розглядати після пропозиції представників громадських оранізацій та волонтерів району. Повернути Тячівщині одну з її оригінальних принад домовлено в рамках відзначення 24-ї річниці незалежності України.

Втілення її потребує колосальної роботи, тому проект планується реалізувати в кілька етапів. Найперше необхідно повністю розчистити від чагарників весь схил гори, підготувати територію, тільки після цього можна приступити до висаджування дерев. Та ще й не буд-яких. За словами фахівців тільки окремі насадження зможуть прижитись на горі через особливості її розташування.

«Агенцією регіонального розвитку Тячівського району», під керівництвом Лоніда Рибара, розроблено два проекти впорядкування гори Капуна, які запопоновано громадськості для розгляду.


1 – відновлення напису «МИР» за допомогою зелених насаджень, як воно і було до цього.

2 – відновлення напису «МИ» за допомогою зелених насаджень, а замість літери «Р» викласти тризуб із каменю.

Наразі ще не прийнято рішення який з них буде реалізовано, тому просимо громадськість Тячівщини, активну молодь та еліту краю, долучитись до обговорення цього проекту, що допоможе визначити кращий варіант впорядкування гори.





Тячівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp