Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівські лікарі продовжуватимуть професійну діяльність в сусідніх країнах

16 серпня 2015 р., 17:01

З початку року з Берегівської лікарні звільнився 91 лікар....

У місті Берегові звільняються медичні працівники, з початку поточного року мед заклади покинув 91 працівник. Про це повідомляє Beregovo.today з посиланнямна ГО «Берег Майдан». Так голова громадської організації Михайло Сакалошзазначив, що відповідно до отриманої офіційної відповіді з Берегівської РДА щодо стану відтоку (звільнення) кадрів з Берегівської ЦРЛ можна констатувати звільнення 91 людинипо штату. Чимало звільнених не приховують, що змушені шукати роботу за кордоном — переважно у Словаччині та Угорщині.

Отже, за цей рік звільнилося з Берегівської центральної районної лікарні:

Лікарі – 10 чол.;Середній мед персонал – 31 чол.;Молодші медичні сестри – 19 чол.;Інші (технічний персонал) – 34 чол.Основна причина – мала заробітна плата.Середня заробітна плата медиків у Берегові станом на 2015 рік:

Лікарі – 2510 грн.Середній мед персонал – 2285 грн.Молодший медичний персонал – 1737 грн.Інші – 1518 грн.Ситуація дуже плачевна! Шкода всіх працюючих в цій галузі! Цікаво чи реально міській та районним рада прийняти програму підтримки ЦРЛ, –риторично запитує Михайло Сакалош.

На його думку виправити ситуацію можна, якщо надати право місцевим радам надавати для підтримки медичної галузі додаткові кошти з бюджету.

У Мукачівській ЦРЛ ситуація дещо інша, але не краща. Так, з початку цього року більшість відділень мукачівської поліклініки переведено на госпрозрахунковий вид діяльності. А це означає — більшість послуг з обстеження, включаючи первинні аналізи, — стали для мукачівців платними. Разом з тим, ані якість послуг, ані заробітна плата медперсоналу не покращилася.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp