Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екостежка "Колочава" проходить неймовірними місцями

18 серпня 2015 р., 09:06

Найкрасивіші краєвиди Карпат

Мандруючи територією Національного природного парк «Синевир» турист знайде для себе десятки різних за складністю, але надзвичайно цікавих маршрутів та стежок. Чільне місце у списку займає екологічна стежка «Колочава», яку можна сміливо назвати «стежкою з найкрасивішими краєвидами». Шлях лежить на півдні НПП «Синевир» і проходить територією Квасовецького природоохоронного науково-дослідного відділення. Протяжність стежки складає 15 км, а маршрут проходить шляхом на висоті від 500 до 1540 метрів над рівнем моря. Пройшовши екологічною стежкою «Колочава», ви зможете побачити унікальні панорами диких куточків природи національного парку, величні букові ліси, мальовничі гірські пейзажі, скуштувати цілющу воду з мінерального джерела «Колочава» та багато іншого. Протягом маршруту стежки зустрічається ожина, малина, вовче лико, на світлих ділянках маршруту суниця, мати-й-мачуха та арніка гірська, що занесена до Червоної книги України, а на полонинах – скарб Карпат – чорниця.

Одразу ж на початку маршруту зустрічають німі свідки буремних подій часів Другої світової війни - протитанкові піраміди Лінії «Арпада», що складені в ряд на маршруті стежки.

Далі дорога лежить через буковий ліс, окремі велетні якого мають понад 250 років. Чиста джерельна вода з гірського струмка відновить сили відвідувачів, що потрачені на підйом підніжжям гори Красна та додасть бадьорості.

{g}

Гора Квасів Верх є однією з височин полонини Красна, на якій розміщена телевізійна вежа. Звідси незабутній вид на більшу частину житлових будинків села Колочава та захоплюючі краєвиди на вершини навколишніх гір Топас, Стримба, Косий Верх та Тяпеш.

Вершина гори Топас – найвища вершина подорожі, з якої видно як на долоні не лише Тереблянську долину, а й всю велич Карпатських гір, що безмежно простягаються навкруги, ховаючись під самими хмарами. Такі краєвиди зачаровують та назавжди закохують у гори. Хочеться назавжди залишитися серед цієї краси та носити з собою насолоду приємних хвилювань побачених вражень.

Маркування екологічної стежки «Колочава» допомагає організувати рух відвідувачів по заданому маршруту і є джерелом інформації при самостійному проходженні стежки.

НПП "Синевир"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp