Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Свої не змогли, а київські лад навели (ФОТО)

4 червня 2014 р., 15:13

Студенти столичного вишу взялись за прибирання рекреаційної зони Закарпаття.

Мінеральне джерело «Колочава» - одне із улюблених місць відпочинку в селі як у туристів, так і у місцевих жителів. Мальовнича природа, смачна та цілюща мінеральна водичка магнітом манять сюди численних відвідувачів.



Проте, після таких масових візитів рекреантів, біля джерела часто залишається чимало сміття. Оскільки ключ з мінеральною водою розташований поблизу Навчально-наукової бази «Синевир» Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, то часто територію біля рекреаційного об’єкту прибирають студенти вишу. Проходячи навчальну практику у селі Колочава, студенти водночас беруть активну участь у різних акціях Національного природного парку «Синевир». Чергове прибирання території відбулося днями за участю 44 студентів-практикантів другого курсу спеціальності географія та практична психологія Інституту природничо-географічної освіти НПУ ім. М. П. Драгоманова. Керівники практики - доц. кафедри зології, к.бн. Тетяна Настека та доц.кафедри фізичної географії, к.геогр.н. Ольга Винарчук.



Студенти з ентузіазмом взяли участь в екологічній акції «За чисте довкілля». Вони прибрали від сміття рекреаційну зону біля джерела, дорогу до нього та береги річки Теребля. Зібрані побутові відходи викидали у спеціальні контейнери для сміття. 

«Мета таких акцій – формування екологічного мислення у студентів», - говорить ініціатор акції, директор НЦЦ «Синевир» Анатолій Дербак.

НПП "Синевир"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp