Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті державне свято відзначили й за шахівницею

24 серпня 2015 р., 13:19

Стартував чемпіонат обласного центру з блискавичної гри присвячений Дню Незалежності

День Незалежності – одне з найбільш шанованих свят в Україні. Буремні і трагічні події на сході держави зайвий раз доводять, що свобода ніколи не дається легко. Саме тому для більшості з нас цей день – не якась малозначуща календарна дата, а глибоко вистраждана і урочиста подія.

Не стоять осторонь важливого державного свята і закарпатські шахісти, які відзначили його двома турнірами. Перший з них відбувся 22 серпня в Мукачеві за участі 29 спортсменів з Мукачева, Ужгорода, Воловця, Берегова та Виноградова. Дистанцію у 7 турів швидких шахів найуспішніше подолав дворазовий чемпіон області Володимир Рижонков. В активі ужгородця 6,5 очка. Друге місце с 5,5 очка посів майстер ФІДЕ з Мукачева Олександр Федів. А от «бронзу» трохи несподівано для усіх і, мабуть, для себе виборов першорозрядник з Воловця Михайло Ряшко.

А вже наступного дня, в неділю, в Ужгородському СЦД «Ювентус» стартував чемпіонат обласного центру з блискавичної гри, теж присвячений Дню Незалежності.


Склад учасників виявився потужним – 9 кмс та 5 першорозрядників. Жорстка конкуренція не завадила Михайлу Балозі потужно подолати усю турнірну дистанцію. В активі нового чемпіона міста з бліцу – 12 виграшів та лише одна нічия.

По 11 очок набрали одразу двоє: Олександр Подгорнов та Володимир Рижонков. Перемога в особистій зустрічі віддала друге місце Олександру Подгорнову. Ну, а 67-річний ветеран Володимир Рижонков, окрім майстерності, проявив ще й завидну мобільність, відзначившись спочатку в Мукачеві, а наступного дня – і в Ужгороді. Серед ветеранів найкраще зіграв нев’янучий 80-річний Анатолій Прокопчук.

Переможці святкового турніру нагороджені грамотами і медалями міського управління у справах молоді та спорту і грошовими призами.

 «Карпатський об’єктив»


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp