Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді стартувала «Біла тура»

24 квітня 2014 р., 15:05

Області стартували популярні дитячі шкільні змагання



На теренах області стартували популярні дитячі шкільні змагання «Біла тура». Цей турнір є чудовою школою для юних Каспарових. Саме тут вони вчаться більш серйозно і відповідально ставитись до гри, адже від результату кожної їхньої партії залежить успіх усієї команди, яка складається з трьох хлопчиків та однієї дівчинки віком до 13 років. Ну, а головне, саме на «Білій турі» здібні діти потрапляють під пильне око шахових тренерів. В деяких містах та районах, де є традиції та організатори, подібні змагання проводяться регулярно, в інших – ні.

 Ужгородська шахова федерація в цьому плані є зразковою. За ініціативи голови шахової федерації міста Семена Найгебавера ось вже близько 10 років ужгородська «Біла тура» проходить за участі багатьох збірних команд загальноосвітніх шкіл. Позаминулого року, наприклад, було 10 команд, торік – 12. Цьогорічні змагання відбулися за участі 8 команд, які були розбиті на дві групи. До фіналу дісталися по два переможці з кожної із груп. Це школярі гімназії, ЗОШ №2, ЗОШ №3 та ЗОШ №20. Здобувши три переконливі перемоги, перше місце з 10 очками з 12 можливих впевнено посіли учні Ужгородської гімназії. А от за подальші призові місця боротьба була більш напруженою. Юні спортсмени з ЗОШ №2 та ЗОШ №3 набрали по 5 очок, та й між собою зіграли унічию. І лише завдяки перемозі на першій дошці, школярі ЗОШ №3 здобули друге місце. Лише на одне очко поступилася призерам команда ЗОШ №20, яка, на жаль, не потрапила до чільної трійки. Втім, ця збірна змогла пробитись у фінал, а це вже є успіх. Отож, чемпіоном ужгородської «Білої тури» стала команда Ужгородської гімназії, яка й захищатиме спортивну честь міста в зональних змаганнях, які відбудуться в середині травня.

 Аркадій ВОРОВИЧ, «Карпатський об’єктив» 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp