Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Генеральне консульство Словацької республіки провело в Ужгороді урочистий прийом

8 вересня 2015 р., 16:36

З нагоди Дня Конституції

Сьогодні, 8 вересня, Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді провело урочистий прийом з нагоди Дня Конституції Словаччини.

Серед запрошених – представники влади та акредитованого в Ужгороді дипломатичного корпусу, депутати різних рівнів, закарпатські словаки, митці краю тощо.

Перший заступник голови облради Михайло Попович, який взяв участь у цих урочистостях, привітав братній словацький народ з величним державним святом, побажав країні процвітання, а її жителям – мирного неба, стабільності та добробуту. Та вручив вітальну адресу, в якій зазначено:

«Вельмишановна пані Генеральний консуле!
Дозвольте мені від імені депутатського корпусу краю та від себе особисто сердечно привітати Вас та у Вашій особі увесь братній словацький народ із Днем Конституції Словаччини!
Прийнята 23 роки тому, Конституція увійшла у життя словацького народу як головний оберіг державності, демократії, незалежності та прав і свобод людини. Це той фундамент, на якому з року в рік не тільки успішно розбудовується країна, регіони, міста і села, але й твориться щаслива доля кожного громадянина Словаччини та зміцнюється добросусідство з Україною і Закарпаттям зокрема.

Як давні добрі сусіди та щирі партнери по транскордонному співробітництву на рівні територіальних громад, ми глибоко усвідомлюємо всю відповідальність за взаємини Словаччини та України. Переконаний, що своїм сумлінням та завзяттям ми здатні творити справжні дива, будуючи дві красиві, міцні братні держави, якими пишатимуться прийдешні покоління.
У цей важкий час війни на Сході України, словацький народ, який у важкій боротьбі відстояв незалежність своєї держави, непохитно підтримує прагнення українців захистити територіальну цілісність країни, свободу, демократію та європейські цінності, за які нині гинуть сотні найкращих синів і доньок України.

Висловлюю Вам та всьому словацькому народу сердечну подяку за щиру дружню підтримку, яка зміцнює нашу впевненість у неодмінному відновленні миру в Україні та спокою в усій Європі.

Нехай добро, мир, суспільна злагода і мудрість завжди супроводжують словацький народ у його поступі на шляху розбудови суверенної демократичної Словаччини!»



Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp