Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Більше половини українців відчули погіршення матеріального становища

9 вересня 2015 р., 16:59

Більше половини громадян відчули на собі наслідки складної фінансово-економічної ситуації в Україні.

Найбільшою проблемою є зростання комунальних тарифів. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом Демократичні ініціативи та соціологічною службою Центру Разумкова.

За результатами дослідження, 59,2% опитаних відчули на собі серйозні наслідки складної фінансово-економічної ситуації, 36,6% відчули ці наслідки певною мірою, 2,3% не відчули на собі наслідків, і 1,9% вагалися з відповіддю.

Головним економічним наслідком кризи для більшості населення стало зростання цін на житлово-комунальні послуги (75%) і пов’язані з цим зменшення купівлі одягу та інших речей (72%), скорочення споживання продуктів харчування (67%) та обмеження купівлі ліків і медичних послуг (55%). Зменшення заробітної плати відчув кожен четвертий українець.

Головною причиною поточної соціально-економічної кризи українці назвали корумпованість представників влади, – так вважають 72% респондентів.

Разом із цим, 54,4% респондентів основною причиною кризи вважають олігархізацію економіки, привласнення олігархами прибутку і виведення коштів за кордон, 47,4% опитаних в якості причини назвали некомпетентне керівництво вищих органів влади економікою і соціальною сферою, 35,3% – відсутність стратегії соціально-економічного розвитку, 30,3% – військові дії в Донбасі.

Майже половина українців (48%) вважає, що нова українська влада не досягла прогресу у здійсненні реформ. Кожен четвертий громадянин вважає, що було зроблено приблизно 10% того, що слід було зробити, кожен десятий – що зроблено не більше третини, і 3% – не більше половини. Тих, хто гадає, що влада вже зробила більше половини з запланованих реформ, назбиралося лише 0,6%.

На думку громадян, найбільший опір проведенню реформ в Україні чинять уряд та олігархи (по 51%).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp