Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дівчина, яка не лише любить будувати повітряні замки, а й уміє втілювати задуми в життя (ФОТО)

21 вересня 2015 р., 14:40

Студентка має незвичне захоплення

Тетяна Лемак — студентка-другокурсниця філологічного факультету. Дівчина вміє створити гарний настрій собі та навколишнім, втілюючи свої ідеї у витворах із… повітряних кульок. Буквально за рік вона навчилася робити із кульок оздоби, які прикрасять будь-яке свято і просто додадуть яскравих фарб похмурим будням.

 

Твоє захоплення досить незвичне. З чого воно почалося?— Насправді ситуація трохи дивна. Минулого року сестра принесла мені на день народження букет із кульок. Мені стало цікаво спробувати й самій таке зробити. Дні через два я розібрала той букет і склала його знову — мені вдалося. Побігла до магазину за кульками і почала пробувати сама.

Звідки черпаєш ідеї, адже твої вироби дуже оригінальні і різноманітні?— Користувалася інтернет-ресурсами. На початку ще трохи зверталася до майстер-класів, коли не знала, як краще скрутити ті кульки, щоб вийшло те, що хоче людина. Але зараз, коли мене просять запропонувати щось на мій вибір, я вже можу самостійно придумати щось цікаве і навіть ексклюзивне. Натхнення приходить само собою. В мене від цього з’являється настрій. Коли сумно чи нудно, починаю щось робити, а потім сама дивуюся, як це в мене вийшло.

Ти вже, мабуть, розбираєшся у матеріалах для роботи (кульках) на професійному рівні. Звідки їх береш?— Колись купила погані, поки на них не розумілася, тож половина з них полопала. Зараз обираю уважніше. Найчастіше замовляю оптом в інтернет-магазинах, але якщо треба поштучно, то купую у перевірених місцях. В інтернеті виходить дешевше, ще й знижку дають.

Найцікавіше замовлення: яким воно було?— Цьогоріч я робила фігурки на весілля. Незвичайні — молодого з молодою. Я хотіла зробити так, щоб це було абсолютно не схоже на те, що пропонують інші. Так і вийшло: молода була з білих кульок, голову прикрашав фіолетовий капелюшок, а молодого представила в образі крутого мена — смайлик в окулярах із зеленим сердечком у руках. Такого я ще не бачила ніде! А головне— молоде подружжя було в захваті!

Де знаходиш клієнтів?— Спочатку я розмістила оголошення у соцмережі. Перше замовлення було таким масштабним, що мама сказала: «А ти впевнена, що зробиш? Не берися, хай замовляють у магазині». Проте я була впевнена, що впораюсь. У мене замовили 17 квіток. Цей букет був настільки великим, що я його насилу витягла з кімнати.

Потім зробила на хрестини до сестри Міккі Мауса і букет. Коли вже з’явилося більше фото, то й люди почали частіше звертатися із проханнями та пропозиціями. Я йшла за принципом: що не вмію — те навчуся. В сусідньому селі у нас є дівчина, яка теж таким займається, але я завжди придумую щось нове. Ніколи не повторюю свої роботи — всі вони ексклюзивні.

Що замовляють найчастіше?— Клоунів. Не знаю, чому вони мають таку популярність. Вибір насправді величезний — арки, Міккі Мауси, квіти, цифри, написи, навіть сонечка, в нас на них кажуть божі оленки.

Цінова політика. Як визначаєш ціни?—Я не можу наживатися на людях. Порівняла ціни на такі вироби у магазинах і підрахувала, скільки це коштує без додаткової вартості. Від багатьох чула, що в мене надто дешево, але мені незручно брати більше.

Як відволікаєшся від кульок? Робиш ще щось?—Деколи роблю браслети зі спеціальних резинок. Найцікавіше те, що цим мене «заразив» молодший брат! Йому 12, і він робить такі браслетики і продає у школі. Маленький бізнесмен.

Раніше пробувала робити топіарії, але це важче, та й матеріалів треба більше. Якби хтось замовив, то могла б зробити, а просто купувати матеріали немає сенсу.

Тетяна надзвичайно позитивна і весела дівчина, з нею приємно спілкуватися. Сподіваємось, що її натхнення буде невичерпним, а ідеї легко втілюватимуться у життя!

Ксенія Шокіна для Медіацентру УжНУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp