Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Демальянс презентував програму реформування міського господарства Ужгорода (ФОТО)

22 вересня 2015 р., 11:40

Під час вчорашнього засідання у прес-клубі...

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, на якому представники Демальянсу презентували Програму з реформування міського господарства Ужгорода.

 

Олександр Пересоляк розповів, що Ужгородський міський осередок партії Демократичний альянс створено у 2010 р, ідеологічна платформа партії -- християнсько-демократична. «До нас, як політичної сили є багато запитань: хто ми такі і що можемо зробити, - каже Олександр Пересоляк. – Цей загальний скепсис, який існує в суспільстві, його треба долати. Ми дотримуємося думки, що все в руках людей, громада має силу». За словами Олександра Пересоляка, діяльність Демальянсу є максимально публічною, фінансування відбувається знизу, завдяки внескам. Вся інформація про кошти розміщена на сайті партії. «Ми хочемо стати тією платформою для свідомих ужгородців, які хочуть реформувати міське господарство і закликаємо спільно це зробити», - додав Олександр Пересоляк.

Ілдика Терлецька наголосила на ще кількох проблемах, що є актуальними для Ужгорода – озеленення, екологізація транспорту та розвиток інфраструктури. «В Ужгороді найбільш забруднене повітря, що впливає на рівень захворюваності. Ми закликаємо застосувати радикальні заходи, щоб покращити ситуацію, а саме: зберегти та збільшити зелені зони міста, розробити комплексний план озеленення. Розробити таку стратегію розвитку міста, яка збереже його чистим та зеленим»,- зазначила Ілдика Терлецька.

«Ужгородці відзначають також чимало проблем, які пов’язані з доступом до медичної допомоги, - додав Віктор Петров, - Крім того, що відсутні необхідні медикаменти, є постійні черги, зміщуються акценти з допомоги конкретному хворому на утримання будівель медзакладів. Така політика є неприпустимою, треба щоб кошти працювали на пацієнта. Акцент треба робити на розвиток сімейної медицини, яка вже зародилася в Україні. Сприяти профілактиці захворювань, а не лікування».

Ференц Бакі наголосив ще на двох важливих пунктах програми. Це комфортне місто для пасажир, водія і пішохода та велотранспортизація Ужгорода. За його словами, необхідне введення автобусів більшої пасажиромісткості, обладнання GPS- трекерами для контролю за ними, введення електронних квитків. Обмеження віку транспортних засобів тощо. При ремонту доріг необхідно застосовувати інноваційні технології з використанням гарантійних термінів.

Вікторія Слюсаренко нагадала, що без фінансів реалізація всіх поточних програм не є можливою. «Ми знаємо, як зробити фінанси Ужгорода прозорими. Вже підтримано ініційовану нами програму електронних закупівель «Прозоро». Наша міська влада нарешті приводитиме прозорі закупівлі, що дасть можливість зекономити 20 млн. грн.. Наступний крок -- втілення платформи «Відкриті фінанси міста». Окремий пункт – громадяни міста мають право регулювати 10% бюджету міста.

Представники Демальянсу зазначили, що загалом їхня програма складається з 10-ти пунктів. У команді – люди, які показали свою активну громадянську позицію та спроможні на якісні зміни. Щодо кандидата на мери Ужгорода, до партія прийняла рішення не підтримувати жодного кандидата. «Бо ті, які є не відповідають нашим критеріям прозорості», - додав Олександр Пересоляк.

Повідомляють в Ужгородському прес-клубі


Схожі новини

На Закарпатті розпочали "чистку" в лісовому господарстві
Про сільське господарство Закарпаття розкажуть завтра в ОДА
Що буде з будівлями колишнього винного господарства у Мужієві? (ВІДЕО)
Як ведуть лісове господарство на Закарпатті?
Минулого року майже мільярд державної підтримки АПК Мінагрополітики надано чотирьом пов’язаним між собою підприємствам – Рахункова палата
Виробництво сільськогосподарської продукції з початку року зменшилося
Закарпатські аграрії вже намолотили 143 тисячі тонн зерна
Завтра привітають працівників сільського господарства
На Закарпатті затвердили Регіональну програму розвитку водного господарства
Про роботи у сфері міського господарства, капітального будівництва, поточні і капітальні ремонти, викошування трави, прибирання, утримання зелених насаджень в Ужгороді сьогодні на брифінгу розповів журналістам міський голова Богдан Андріїв

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp