Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники поділились досвідом зі школярами (Фото)

24 вересня 2015 р., 16:44

Можливо, для декого ці навчання стали долесними

«Запобігти. Врятувати. Допомогти» – це не просто девіз чи гасло, це, передусім, життєве кредо всіх співробітників служби порятунку ДСНС України. Першим у цьому триєдиному принципі є запобігання, або упередження виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж тощо. Всім відомо, що краще запобігти виникненню лиха, ніж потім ліквідовувати його наслідки. Як кажуть «ознайомлений, значить озброєний». Тож рятувальники для ознайомлення населення проводять цілий комплекс різноманітних заходів щодо навчання людей правилам поведінки у різного роду нестандартних ситуаціях. Пожежно-профілактичні відпрацювання, виступи перед трудовими колективами, протипожежні рейди, уроки безпеки, акції та багато чого іншого мають на меті роз’яснити громадянам основні правила поведінки, дотримуючись яких можна убезпечити себе та своїх близьких від життєвих небезпек.

Неабияку увагу приділяють працівники ДСНС дітям. Адже саме з малечку формується світогляд людини, її навички та відповідні знання. Саме такий профілактично-повчальний захід відбувся напередодні, 23 вересня у 2-й державної пожежно-рятувальній частині смт Великий Березний. До професіоналів рятувальної справи завітали учні дев’ятих класів місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.
Спершу школярів навчали вогнеборці, котрі розповіли їм про правила пожежної безпеки та показали техніку, що находиться на озброєнні в пожежно-рятувальному підрозділі. Також дітям розказали про первинний засіб пожежегасіння – вогнегасник.

Далі за навчальну справу взялися рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення, що дислокується у с. Вишка, Великоберезнянського району. Начальник даного підрозділу Іван Гопко розповів школярам про те, як зробити свій похід у гори безпечним та як діяти, коли ти все ж заблукав. Розповів Іван Михайлович учням і про те, що має в собі містити похідний рюкзак та яким має бути спорядження для туристичних подорожей.

{g}

Насамкінець, гірські пошуковці влаштували для учнів похило-косу переправу, де кожен сміливчик міг спуститись з висоти другого поверху учбової башти на землю. В дітей це викликало справжнє захоплення та бажання спускатися знову і знову. Окрім того бійці ДСНС розповідали дітям про небезпеку диких тварин, що можуть зустрічатися в горах; отруйні та їстівні гриби, а також правила надання першої долікарської допомоги внаслідок отруєння.

У підсумку всі залишилися задоволеними: діти – розповідями та практичними навчаннями від рятувальників, а професіонали ДСНС тим, що навчили підростаючих мешканців Великого Березного основним правилам безпеки життєдіяльності.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp