Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

29 жертв жахливої автокатастрофи вже ніколи не повернуться додому...

26 вересня 2015 р., 11:19

Закарпатці із сумом згадують трагедію 32-річної давнини

22 вересня 1983 рік багатьом Іршавським правоохоронцям дорожньо-транспортна пригода у селі Залужжя Мукачівського району запам'яталась на завжди. Саме правоохоронці перші приїхали на місце пригоди, їм доводилось сповіщати рідних, ідентифікувати тіла загиблих.

В цей спекотний день, жителі сіл Арданово, Горбок, Дунковиця, Доробратово поверталися додому автобусом «Мукачево-Арданово». Водій одного з підприємства району перевозив на вантажному автомобілі бочку з оліфою. На Залузькому перевалі бочка перекинулася, і оліфа потекла на розпечений асфальт. Саме у цей час на дорозі знаходився і згаданий автобус «Мукачево-Арданово». Оліфа від іскри двигуна автобуса загорілася. Водій вантажівки був не дуже досвідчений, бочку на автомобілі надійно не закріпив, що й стало основною причиною аварії.

Пожежа була на стільки сильною, що дерева, які росли на узбіччі, були охоплені вогнем і навіть була загроза займання приміщення сільської амбулаторії, навпроти якої сталася ця трагедія. Медсестри амбулаторії кинулась допомагати людям, які знаходились у автобусі, але пожежа була настільки сильною, що до автобусу не можна було навіть підійти. Вибратися з вогню фактично нікому із пасажирів не вдалося.

Іршавські правоохоронці ходили із хати до хати, щоб встановити особи всіх пасажирів автобуса. Останній труп жінки працівники міліції довго не могли ідентифікувати. Потім, зайшовши до останнього будинку у селі Доробратово і відчинивши двері, побачили чотирьох малолітніх дітей. Вони подумали, що це мама повернулася з Мукачева. Правоохоронці не змогли сказати дітям, що їхня мама вже ніколи до них не повернеться; тихо вийшли з будинку, не сказавши нікому й слова.

За безвідповідальність водія мати чотирьох дітей більш ніколи не вернеться додому, як й інші 28 жертв тієї катастрофи, серед яких в основному була молодь.

У 2003 році на місці загибелі цих людей встановили пам'ятний знак, де у чергову річницю 22 вересня збираються рідні та близькі загиблих, згадуючи трагедію 32-річної давнини, трагедію якої могло б і не бути...


Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp