Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття співпрацюватиме із Чехією у сфері туризму

29 вересня 2015 р., 13:52

Відповідний меморандум підписали у рамках фестивалю "Тур’євроцентр Закарпаття"

26-27 вересня на території обласного українського музично-драматичного театру у рамках відзначення Всесвітнього Дня туризму та Днів туризму в Україні в Ужгороді відбулася XIV Міжнародна туристична виставка-ярмарок „Тур’євроцентр – Закарпаття 2015”. Участь у виставці взяли 74 учасники, серед яких представники Словаччини, Хорватії, Чеської республіки та з 7 регіонів України (Сумська, Волинська, Херсонська, Тернопільська, Львівська, Київська, Рівненська).

Про це повідомляє Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

Традиційно, туристичний потенціал Закарпаття представлено в розрізі міст та районів області.
Відкрив захід голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. Він подякував учасникам за розвиток туризму та вручив грамоти та подяки облдержадміністрації кращим фахівцям у сфері туризму області.
З початком виставки вітали й почесні гості - перший заступник голови обласної ради Михайло Попович та міський голова Віктор Погорєлов.

Під час проведення зазначеного виставкового заходу відбулися науково-практичний семінар ,,Туризм в Українських Карпатах та Карпатська конвенція”, в якому взяли участь науковці та провідні експерти галузі туризму. Під час семінару велися дискусії щодо Стратегії сталого туризму Карпат та інституційного забезпечення реалізації стратегії, взаємодії туристичних суб’єктів та розробки туристичних продуктів. Відбулася презентація спеціалізованого стенду ,,Карпатська конвенція’’ та Національних природних парків Закарпаття та обговорені можливості для активного відпочинку.
На дводенному тренінгу ,,Управління та розвиток туристичної інфраструктури” обговорили результати економічного аналізу розвитку туристичної галузі Закарпаття та проблемні питання розвитку туристичної інфраструктури. Агентством регіонального розвитку та транскордонного співробітництва ,,Закарпаття” презентовано проект обласного конкурсу ,,10 цінностей Закарпаття”.
Також, в рамках зазначених практичних програм відбулися Міжнародні контактні дні від Закарпатської торгово-промислової палати.

Варто зазначити, що під час проведення виставки-ярмарку, з метою налагодження активної співпраці та розвитку туризму в області, між управлінням туризму та курортів облдержадміністрації та інформаційно-аналітичною службою «Європейсько-східний діалог» (IASEED, м. Прага, Чеська Республіка) підписано Меморандум про туристично-рекреаційну, інформаційно-краєзнавчу та етнографічно-фестивальну співпрацю. Також, за ініціативою управління туризму та курортів туристично-інформаційні центри Закарпаття об’єдналися в єдину мережу ТІЦ.

Після завершення святкових заходів Денис Ман, начальник управління туризму та курортів облдержадміністрації подякував учасникам за участь у XIV Міжнародній туристичній виставці-ярмарку „Тур’євроцентр – Закарпаття 2015” та вручив дипломи та грамоти від управління фахівцям туристичної галузі за вагомий внесок в розвиток туризму краю. Гостям заходу вручено книги “Земля, наближена до неба”, що містить інформацію про туристичний потенціал краю, а також пам'ятні сувеніри.

Головною перевагою закарпатської туристичної виставки над аналогічними заходами, що проводяться на території України, є безкоштовна участь суб'єктів у представленні туристичного продукту. Це відзначили представники сусідніх областей. Вони висловили готовність взяти участь у міжнародній виставці і у наступному році.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp