Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Без начинки у Черні і свято не свято

5 жовтня 2015 р., 09:22

Змагалися хто краще приготує

У с. Черна на Виноградівщині відбувся фольк­лорний фестиваль «Чернянська начанка». Хоча слово фест – дуже гучно звучить, бо те, що тут відбувалося, було більше схоже на сільське свято. У 2013 році на 635-річчя заснування села святкували більш масштабно, були гості із Румунії.

Проте без конкурсу на кращу чернянську начанку не обійшлося і цього разу. Вона готується із 25-ти інгредієнтів, а основним є кукурудзяна крупа. Цю страву подають переважно на свята та весілля. У газдинь із сіл Черна, Хижа та Новоселиця вона виходить по-різному. У Хижі, скажімо, популярна «кортячка» (вариться у котлі кукурудзяна каша, в яку додають різні трави. На вигляд не дуже, а от на смак добра). На святі визначали й кращий напій. А гастрономічну його частину розбавили виступи колективів художньої самодіяльності.

Оксана НЕВИЦЬКА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp