Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Президія облради зібралася перед сесією

15 жовтня 2015 р., 16:18

Обговорили важливі питання.

Сьогодні, 15 жовтня напередодні відкриття третього пленарного засідання 23-ої, сесії облради VІ скликання члени президії у складі голів постійних комісій та керівників депутатських фракцій провели засідання, щоб узгодити порядок денний і регламент роботи сесії, проаналізувати критичні зауваження та пропозиції депутатів, висловлені ними під час обговорення проектів рішень 9-13 жовтня 2015 року.

У засіданні президії обласної ради, яке провів голова облради Володимир Чубірко, взяли участь керівники профільних управлінь ОДА та обласних відомств, які представляли подані на розгляд сесії проекти відповідних рішень.

Найперше Володимир Чубірко зазначив, що в порядок денний рекомендуються питання, що з минулого пленарного засідання залишились не розглянутими. Зокрема, про Звернення депутатів обласної ради до Президента України Порошенка П. О., Голови Верховної Ради України Гройсмана В. Б. та Прем’єр-міністра України Яценюка А. П. щодо необхідності відновлення інвестиційного режиму СЕЗ «Закарпаття», про Звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України Яценюка А. П. стосовно кредитування водоканалів, про Звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з внесення змін до Кодексу України про надра, про Звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України Гройсмана В. Б. щодо гірських населених пунктів) та про підтримку Звернення всеукраїнських громадських організацій громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, до Президента України. Він також назвав питання, які пропонують включити в порядок денний ОДА та депутатські комісії. Серед них - про затвердження програми «Координації розвитку туризму в області», про внесення змін до Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2011 – 2015 роки , про внесення змін до Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики на 2002-2015 роки, про внесення змін до Обласної програми «Цукровий та нецукровий діабет на 2009-2015 роки» ,про внесення змін до Програми забезпечення медикаментами ветеранів Другої світової війни виробами медичного призначення та проведення безкоштовного зубопротезування пільгової категорії населення області на 2011-2016 роки (зі змінами від 21 грудня 2012 року та 28 травня 2015 року) та низка ін.


Серед важливих питань - схвалення Меморандуму про поглиблення співпраці між Пардубіцьким краєм (Чеська Республіка) та Закарпатською обласною радою (Україна), Угоди про співпрацю між Закарпатською обласною радою (Україна) та Каунаським районним самоврядуванням (Литовська Республіка), про Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю Tisza/ТИСА, а також про ініціювання створення Асоціації органів місцевого самоврядування «Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону».
Далі члени президії обговорили критичні зауваження, доповнення і пропозиції – всього 7 зауважень до 3 проектів рішень . Вони стосувалися блоку фінансово-бюджетних питань, цільових, регіональних програм та майнових питань.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp