Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбувся ярмарок ваканцій (ФОТО)

23 жовтня 2015 р., 18:42

Дійство відбулося у центрі зайнятості

В Ужгороді на території Ужгородського міського центру зайнятості пройшов щорічний осінній Ярмарок вакансій. Пропозиції щодо працевлаштування представили понад 20 великих та малих підприємства Ужгорода та Ужгородського району.

 

Мета проведення «Ярмарку вакансій» - надання інформації незайнятим громадянам, які шукають роботу, про стан ринку праці, світ професій, можливості пройти стажування та навчання в умовах стабілізації економіки і розвитку ринкових відносин, - кажуть організатори. Для працедавців - це чудова нагода поспілкуватися з пошуковцями місця праці і дібрати потрібних фахівців, для безробітних – знайти роботу, для студентів – вивчити перспективи працевлаштування.

Юрій Фущич, директор Закарпатського обласного центру зайнятості розповів, що цьогоріч працевлаштовано вже близько 15 тисяч закарпатців. Для тих, хто шукає роботу, підготували близько 200 пропозицій із заробітною платою від 1800 до 4000 тисяч гривень. «У цьому році Центром зайнятості проведено 25 таких заходів уже. Це – звична системна робота проведення «Ярмарку вакансій». Сьогодні тут представлено 24 роботодавці міста Ужгорода. Від найбільших, таких як «Ядзакі», «Турбогаз» і «Унгвайєр» і до приватних підприємців. Наявних вакансій – майже 200», – сказав Юрій Фущич.

Як розповів Сергій Олексіюк, директор Ужгородського міського центру зайнятості, за 9 місяців цього року на обліку перебували 3436 громадян, з них – безробітних 2147 осіб. Як і попередні роки, більшість шукачів роботи – це жінки (65,39%). На кінець звітного періоду на обліку перебуває 634 безробітних, у т.ч. особи, які не були зайняті до одного року, становлять 81,07%, особи, які не були зайняті більше 1 року, - 18,93%». З початку року міським центром зайнятості працевлаштовані 1719 осіб, з них безробітних – 723. За направленням служби зайнятості укомплектовано на вільні робочі місця та вакантні посади 1668, що становить 78,2% від загальної кількості вакансій.


За словами Сергія Олексіюка, одним з пріоритетних напрямків у роботі служби зайнятості є підвищення якості профорієнтаційних послуг. За цей рік такими послугами скористалися 11547 осіб, з них 83% безробітних, які перебували на обліку у міському центрі зайнятості.

Як зазначив Юрій Фущич, у більшості пропозицій, представлених на «Ярмарку вакансій», заробітна плата близько 2600 гривень. «Є і пропозиції із зарплатою і 1800, і 3300 гривень. Вакансій із зарплатою більше 4 тисяч гривень маємо сьогодні всього вісім. Але разом із тим, початок роботи – це є добре. Тому що зараз найважливіше для людини – знайти хоч якусь роботу. А потім вже можна потрохи рухатися далі», - додав посадовець.

Повідомили в Ужгородському прес-клубі






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp