Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Газпром може втратити довіру інвесторів

29 квітня 2014 р., 11:32

Компанія не зможе залучати позики Компанія не зможе залучати позики на міжнародних ринках, вважають у Газпромі.

Газпром не відкидає можливе застосування санкцій з боку Заходу до компаній групи, що може негативно позначитися на фінансовому становищі компанії. 

Про це йдеться у звіті керівництва Газпрому, передає УНІАН. «Виникнення нових вогнищ напруженості або ескалація вже існуючого конфлікту у відносинах між Росією та іншими країнами, включаючи ескалацію кризи в Україні, а також введення міжнародних санкцій у відповідь на загострення конфлікту можуть негативно вплинути на економіку регіону, включаючи російську економіку», - йдеться в повідомленні. На думку керівництва Газпрому, це може призвести до втрати довіри міжнародних інвесторів до економіки регіону та до інвестицій в Росію в цілому. 

«Результатом відсутності довіри може стати зниження ліквідності, нестабільність торговельної діяльності та істотне зниження цін на котирувані цінні папери компаній, що ведуть діяльність в Росії, включаючи АДР ВАТ Газпром, а також неможливість для Групи Газпром залучати позиковий або акціонерний капітал на міжнародних ринках капіталу», - йдеться в документі, який наводить УНІАН. Наголошується, що погіршення відносин Росії з іншими країнами може негативно вплинути на російську економіку і економіку прилеглих регіонів, а також викликати перебої в постачаннях газу до Європи. 

Зазначається, що в останні кілька років Росія була залучена в конфлікти за участю інших країн-членів СНД. У низці випадків це призвело до погіршення відносин Росії з іншими членами міжнародного співтовариства, включаючи Сполучені Штати Америки і різні країни Європи. У багатьох з цих країн зареєстровані фінансові організації і компанії, що мають великі інвестиції в Росії. 

«Конфлікти і погіршення відносин Росії з сусідніми країнами можуть зробити негативний вплив на інвестиційні стратегії та інвестиційні рішення таких організацій та компаній», - йдеться в документі. Напередодні влада США наклала санкції на сім російських посадових осіб та 17 компаній, пов'язаних з вищим політичним керівництвом РФ. У свою чергу в ЄС розширили санкційний список на 15 осіб, серед яких 9 високопосадовців Росії. серед яких 9 високопосадовців Росії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp