Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чоловік вагітної закарпатки, яка померла через байдужість лікарів, розповів про той страший вечір

26 листопада 2015 р., 09:41

Чоловік лишився без дружини і сина, а старший син - без матері і братика.

Трагедія трапилася 20 листопада у Свалявській районній лікарні. Веселої, життєрадісної жінки не стало буквально за кілька годин.

Ще тиждень тому 34-річний Іван та 32-річна Мар’яна Мурашко із села Березники Свалявського району Закарпаття, щасливе сімейство, чекали народження другого сина. Навіть ім’я придумали: мали назвати на честь батька - Іваном. Та напередодні ввечері жінці, котра перебувала на 33 тижні вагітності, раптово стало погано – з’явилися сильні болі у животі та блювота. Викликали сільську акушерку і всі разом, своєю машиною, поїхали в райцентр – у районну лікарню. Жінка разом із ненародженим малям померла на операційному столі. Рідні у всьому звинувачують лікарів – мовляв, зволікали із лікуванням і халатно віднеслися до своїх обов’язків.

За словами Івана Мурашко, його дружину оглянув черговий лікар і одразу зробив висновок: до пологів ще далеко, а проблеми виникли через камені в нирках. Жінці провели УЗ-обстеження, поставили крапельницю та зробили знеболюючий укол.

- Спочатку ніби їй легше стало, навіть попросила з дому привезти деякі речі. Однак на вечір стан погіршився, - каже Іван. - Мар’яна увесь час плакала і благала їй допомогти, тому що біль був жахливим. Лише коли їй стало ще гірше, взяли кров на аналіз.

- Виявилося, що гемоглобін 30 г/л (при нормі для вагітних жінок 110–150 г/л) і дуже низький тиск, - долучається до розмови подруга та кума Мар’яни Марина Грабар. – Щойно тоді її перевели в реанімацію.

Хоча Іван наполягав, аби дружину повезли до Ужгорода. Готовий сам був оплатити таксі, лише потрібен був супровід медиків. В районній лікарні відмахнулися – пацієнтка нетранспортабельна, викличемо лікарів сюди. Чоловік наголошує, що увесь цей час дитя в утробі матері було живе. Жінка відчувала його рухи.

Далі були знову крапельниці, уколи і довгі години очікування, які Іван провів під дверима реанімації, а пізніше – операційної.

- Мені ніхто нічого не говорив, сказали, що роблять їй кесарів розтин, - продовжує вбитий горем чоловік. – А потім лише вийшла медсестра і сказала, що, на жаль, дитя врятувати не вдалося. Ну, думаю, добре, хоч дружина жива. А потім мене покликали у якийсь кабінет, де було багато лікарів, і повідомили: мовляв, зробили все, що могли, але Мар’яна померла.

Далі, каже Іван, усе було наче в тумані: ходили по коридорах якісь люди в білих халатах, щось йому говорили, хтось з лікарів навіть кричав на нього, мовляв, чому не зізнався, що жінка падала або вдарялася, адже померла від… розриву селезінки.

- Вона ніде не падала і не вдарялася, адже тоді б у неї були синці! – каже Іван. – Якби лікарі швидше надали їй допомогу, моя дружина була б жива. Я ж їм за все платив, спеціально на заробітки їздив, аби гроші на пологи були. Точно не пам’ятаю, у яку суму мені обійшлося це «лікування», три-чотири тисячі гривень витратив.

- У нашій лікарні без хабара ніхто на тебе й увагу не зверне! – додає кума покійної Марина.

Минулої неділі Мар’яну поховали. Сиротою залишився 9-річний Артем. Хлопчик стійко і мужньо, по-чоловічому, переживає смерть матері та ненародженого братика.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про жахливу смерть вагітної закарпатки через халатність лікарів. Наразі прокуратура шукає винних у цій трагедії.

Прес-центр


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp