Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як сьогодні закарпатські депутати засідали (ФОТО)

8 грудня 2015 р., 15:38

Вирішували різні питання.

У вівторок, 8 грудня, під головуванням нового очільника облради Михайла Рівіса відбулося третє пленарне засідання першої сесії обласної ради VІІ скликання.

 

У роботі засідання взяли участь голова ОДА Геннадій Москаль, перший заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, новообрані голови районних рад, міські голови міст обласного значення, голови райдержадміністрацій, керівники правоохоронних і контролюючих органів, представники ЗМІ.

 

Найперше головуючий запросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять полеглих Героїв Революції Гідності та війни на Сході України. Після чого звернув увагу на важливі дати, які цими днями відзначала Україна. Це насамперед – День Збройних Сил України і Міжнародний день волонтера. Тож, користуючись нагодою, висловив слова глибокої шани і найщирішої подяки нашим захисникам Вітчизни за їх героїзм і стійкість, а волонтерам - за благородну діяльність.

Не обійшов увагою і ще одну дату, яку відзначали співвітчизники по всій Україні, – День місцевого самоврядування. Як підкреслив очільник обласних обранців, це свято безпосередньо всіх, хто є депутатами рад усіх рівнів, хто працює в органах місцевого самоврядування, докладає зусилля для розвитку сіл і міст нашого краю. На сьогодні лише депутатів місцевих рад налічується в нашій області майже 5 тисяч 800 осіб.

«Сьогодні органи місцевого самоврядування переживають глибинні реформи, громади стають господарями і самі визначають, як їм жити і розвиватись. Головне зараз – це щоденна конкретна робота кожного, спрямована на досягнення завдань, які ставить перед нами держава», – зазначив Михайло Рівіс і привітав усіх самоврядців краю з професійним святом, побажавши успіхів у роботі, достатніх фінансових ресурсів для реалізації планів, процвітання всіх міст і сіл нашого краю, миру, добра і достатку в кожній родині.

Оскільки переважна більшість депутатів обласної ради обрана вперше, то для них провели невеликий інструктаж, як користуватися пультом та картками, після чого присутні депутати, а таких зареєструвалось 61, приступили до роботи.

Після оприлюднення головуючим цілої низки депутатських запитів та звернень обласні парламентарі розглянули порядок денний першої сесії обласної ради VІІ скликання. Михайло Рівіс вніс пропозицію виключити із порядку денного сесії окремі питання. Зокрема, про заступника голови обласної ради, про присвоєння йому рангу посадової особи місцевого самоврядування та оплату праці, про регламент роботи обласної ради VIІ скликання та ін. Ці питання будуть розглянуті на наступній сесії, після всіх важливих узгоджень. Депутати підтримали цю пропозицію, як і наступну - про обрання першого заступника голови обласної ради.

Відтак очільник облради запропонував на цю посаду Борто Йосипа Йосиповича, представника «КМКС» Партії угорців України. Пізніше Йосип Йосипович окреслив з трибуни своє бачення діяльності облради, зазначивши: «Всі ми зацікавлені, щоб на Закарпатті був мир, стабільність, покращувались умови життя. Це неможливо без ефективної роботи облради. Для цього необхідно узгодити позиції політичних партій, врахувавши пропозиції депутатських груп, фракцій та окремих депутатів, консолідувати депутатський корпус у найважливіших питаннях, які турбують жителів краю. Ми повинні зробити все, щоб Закарпаття стало раєм для туризму, де мирно, дружно і комфортно проживають люди різних національностей. Ми повинні більш ефективно використовувати геополітичне та географічне положення області, зміцнювати транскордонне співробітництво із сусідніми країнами, зокрема шляхом відкриття нових пунктів пропуску тощо».

Серед пріоритетів – і покращення автомобільних доріг в області, забезпечення якісного водопостачання, водовідведення, а також переробка твердих побутових відходів. Та пообіцяв, що у випадку обрання його першим заступником, він працюватиме з кожним депутатом, співпрацюватиме з усіма, хто хоче забезпечити продуктивну, конструктивну роботу облради в інтересах Закарпаття.

Далі відбулася процедура таємного голосування. У підсумку кандидатуру Борто Йосипа Йосиповича на посаду першого заступника голови облради підтримало 45 депутатів. Михайло Рівіс привітав свого першого заступника та запросив у президію.

На пленарному засіданні також ухвалено рішення присвоїти голові обласної ради третій ранг посадової особи місцевого самоврядування та оплату праці згідно зі штатним розписом виконавчого апарату обласної ради.

Також присвоєння ранг посадової особи місцевого самоврядування першому заступнику голови обласної ради та оплату праці. За пропозицією Геннадія Москаля відтепер Йосип Йосипович матиме 4 ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Розглянули та схвалили депутати і рішення про утворення постійних депутатських комісій та президії облради.

На завершення Михайло Рівіс подякував всім за плідну, злагоджену роботу в залі та закрив першу сесію обласної ради VII скликання.































Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp