Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Перечині вшанували ліквідаторів аварії, що трапилась на Чорнобильській АЕС (Фото)

11 грудня 2015 р., 19:00

На території Перечинського району проживає майже сотня Героїв

11 грудня, у переддень відзначення Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, відбулися урочистості приурочені Дню ліквідаторів техногенної катастрофи.

Участь в урочистому заході взяли керівники району та міста, серед яких перший заступник голови райдержадміністрації Маряна Ладомиряк, голова Перечиснької районної ради Михайло Ласкін, секретар Перечинської міської ради Олеся Вовканич-Белеканич, громадськість та учасники ліквідації наслідків чорнобильської трагедії.

{g}

Пам’ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання.

Відзначення Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС встановлено указом Президента, днем 14 грудня. Цього дня закінчили будувати саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Вибух на реакторі четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, який його зруйнував та привів до викиду великих кількостей радіоактивних речовин, стався вночі 26 квітня 1986 року. Цю подію називають найбільшою техногенною катастрофою в історії людства. У 1986–87 роках у ліквідації наслідків аварії взяли участь близько 600 тисяч людей.

З нагоди відзначення Дня ліквідатора, секретар міської ради Олеся Вовканич-Белеканич оголосила Подяки за мужність, відданість, високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків  Чорнобильської катастрофи, значний особистий внесок у забезпечення захисту населення, вагомі трудові досягнення та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС: Королю Йосипу, Шикулі Йосифу, Вогарю Володимиру, Учню Володимиру, Колєснікову Миколі (учасники ліквідації аварії на ЧАЕС 2-ї та3-ї категорій).

Також було вручено Грамоти райдержадміністрації та районної ради.

Під час проведення заходу, ліквідатори мали можливість поспілкуватись із заступником начальника, начальником відділу ДСД Маряною Горіна, яка у своєму виступі зазначила, що на сьогоднішній день на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 98 громадян, які постраждали
внаслідок аварії на ЧАЕС.

Крім того на обліку перебуває 4 вдови ліквідаторів аварії та 26 дітей віднесені до потерпілих від  Чорнобильської катастрофи.

Управлінням забезпечується використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За січень-листопад 2015 року, виплачено компенсації і допомоги учасникам техногенної
катастрофи в сумі 99243,00 грн. Здійснюється забезпечення необхідними медичними препаратами і виробами медичного призначення для постраждалих. Ліквідатори аварії забезпечуються путівками в санаторії.

У Свято-Миколаївському православному храмі міста пройшов молебень за здоров’я ліквідаторів аварії на ЧАЕС та панахида за загиблими.

На території Перечинського району проживає 98 учасників ліквідації аварії, для яких це «свято» – зі сльозами на очах, адже багатьох товаришів-ліквідаторів уже немає в живих.

Низький уклін і вічна слава нашим землякам, які не шкодуючи, нехтуючи своїм власним здоров’ям приймали участь у ліквідації страшної трагедії – аварії на ЧАЕС.

Михайло Марич для Часу Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp