Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті сільські ради не поспішають повертати громадам землі

15 грудня 2015 р., 10:08

Прокуратура знайшла 7 гектарів таких земель

Відповідно до положень Цивільного кодексу України, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, заяву про визнання спадщини відумерлою зобов’язаний подати до суду орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, проте сільські ради тривалий час не вживають жодних заходів з цього приводу.

З метою врегулювання земельних відносин у сфері невитребуваних часток (паїв) органи прокуратури області в інтересах держави звернулися до суду з заявами про визнання спадщини відумерлою та повернення у комунальну власність громад невитребуваних земельних часток (паїв) після смерті їх власників. Тому, на захист інтересів держави стала прокуратура і за позовами повернуто у комунальну власність 7 гектарів земельних часток (паїв) загальною вартістю понад 200 тис грн., - йдеться у повідомленні Відділу організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp