Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ПАТ «Закарпатгаз»: свята зустрічай – про безпеку не забувай!

16 грудня 2015 р., 13:02

Будьте обережними щомиті!

Не мине й кількох днів, як до нас завітає низка найсвітліших свят року – щедро обдаровуючий дітлахів та дорослих Святий Миколай, Новий 2016 Рік, з яким пов’язуємо найзаповітнішу свою надію на життя у мирі та злагоді, та сповнене таїни й атмосфери родинного затишку Різдво Христове…Ми зустрічаємо їх з нетерпінням та радістю. Але у передсвятковій метушні мусимо бути відповідальними, пам’ятаючи про безпеку й ризики необачного поводження з газоспоживаючим обладнанням.

- Порушення нормальних умов життєдіяльності значної кількості мешканців населених пунктів, руйнування житлових будинків і навіть загибелі людей - всього цього можна елементарно уникнути, якщо знати і керуватися у житті правилами безпечної експлуатації газового устаткування. Отже, дотримання цих правил – запорука вашої безпеки, - коментує перший заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват. - Іншим, не менш небезпечним та поширеним явищем є порушення при монтажі та експлуатації димвентканалів, їх перекриття примусовою витяжкою, і, як наслідок - отруєння чадним газом.

Перед початком користування газовими приладами необхідно ретельно перевірити наявність тяги у димоходах та вентиляційних каналах. Якщо її немає, слід обов’язково звернутися в житлово-експлуатаційне підприємство чи до фахівців, які займаються їх обслуговуванням. Запам’ятайте – використання газового обладнання при відсутності тяги суворо заборонено!

Які ж ще порушення можуть виникати при експлуатації газового обладнання? Зазвичай, вони пов’язані з самовільним проведенням газифікації приміщень, некваліфікованим перенесенням, заміною та ремонтом газового обладнання, проведенням без дозволу перепланування приміщень, де встановлені газові прилади, внесенням змін у конструкцію газових приладів та димових і вентиляційних систем (каналів), самостійним вимиканням автоматики безпеки і регулюванням при несправних газових приладах, самовільним втручанням у систему газопостачання та прилади обліку.

Незнання і недотримання елементарних правил безпечного користування газом у побуті може призвести до трагічних наслідків.

Завжди пам’ятайте прості, але надзвичайно важливі правила поводження з газовими приладами. Нагадайте їх своїм рідним та друзям – це допоможе запобігти нещасним випадкам при користуванні газом у побуті, збереже здоров’я та життя. Власним прикладом покажіть молодшим членам родини необхідність дотримання правил безпечного користування газом.


Щоб газ приносив лише радість і тепло, необхідно запам’ятати декілька простих правил:§ не дозволяйте користуватися газом дітям дошкільного віку;

§ перед включенням газових приладів із відводом продуктів згорання у димохід, перевіряйте наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах приміщень, де встановлені газові прилади;

§ при роботі газових приладів відчиняйте віконну кватирку;

§ не залишайте без догляду включені газові прилади і обов’язково виключайте їх, виходячи з квартири.


Відчувши запах газу в приміщенні, потрібно:§ закрити крани перед газовими приладами та на приладах, відчинити вікно і двері, створивши протяг для провітрювання приміщення;

§ не вмикати і не вимикати електроприлади та освітлення, щоб запобігти утворенню іскри, та викликати аварійну службу за номером 104.


Категорично забороняється:§ включати газові плити і духові шафи для обігріву квартири;

§ самовільно здійснювати ремонт газового обладнання.


Негайно викликайте аварійну газову службу, якщо:§ ви відчули запах газу;

§ раптово зник газ у вашому будинку/квартирі;

§ ви помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи;

§ cтався вибух, пожежа.


Аварійно-диспетчерська служба ПАТ «Закарпатгаз» працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Для того, щоб викликати аварійну бригаду - зателефонуйте за номером 104.

Запам’ятайте! Порушення правил експлуатації при користуванні газовими приладами є причиною вибухів, пожеж, отруєнь та загибелі людей. Завжди будьте уважні при користуванні газом – це запорука вашої безпеки! Тільки при дотриманні правил безпеки природний газ залишиться вашим вірним другом та буде приносити комфорт, тепло і затишок.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp