Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"I Believe In U": благодійність як частина життя

17 грудня 2015 р., 13:46

А діти - це і є життя

«I Believe In U» – організація, для якої благодійність не просто щорічна зимова акція, а частина щоденного життя. Вже сама назва говорить сама за себе : «ми віримо в Тебе, ми підтримуємо Тебе, Ти не самотній». Своїм прикладом вона доводить, що вдосконалювати світ і зігрівати теплом своєї посмішки та щирої розмови дітей, які найбільше цього потребують, насправді дуже просто і приємно. Достатньо зробити перший крок – і ви вже не зможете жити без тієї душевної віддачі, яку отримаєте у відповідь.

Журналіст видання vholos.info поспілкувалась із людиною, яка заклала фундамент організації і є головним натхненником та прикладом для багатьох простих людей, волонтерів і дітей, котрим присвячує левову частину свого часу, зусиль і головне – власного серця. Сергій, серед друзів більш відомий як Тіко.

• Сергію, скажи, як давно функціонує ваша організація і як взагалі виникла ідея її створення?

Існує організація вже майже два роки. Ми молоді ще, але маємо величезне бажання вчитись і розвиватись, чим, власне, і займаємось. Ідея виникла набагато раніше, але в той час я був просто волонтером в іншій організації, завдяки якій набрався необхідного досвіду для втілення власного бачення благодійності. І лише 1 березня 2014 року на світ з’явилась організація (а зараз вже і Благодійний Фонд) «I Believe In U».

• З чого все почалось? Якою була ваша перша акція?

Перша поїздка в школу-інтернат стала для мене таким каталізатором, після якого неможливо було зупинитися. Я просто не зміг відповісти діткам на питання, коли ми приїдемо наступного разу : наступного року чи через півроку. Сказав, що через місяць, слово дотримав – так і вийшло. А було це 4 року тому. Першою нашою акцією став благодійний футбольний турнір, на якому я виконував функцію організатора, учасника, судді і кого тільки можна було, адже на той час жодного волонтера або учасника організації, крім мене, ще не було :)



• Що мотивує тебе вкладати душу у цю справу?


Я просто обожнюю дітей, обожнюю те, чим ми займаємось. Це приносить мені величезне задоволення, а найбільша мотивація – це щасливі діти.

• Які основні напрямки, мета вашої діяльності?

В ідеалі хочеться об’їздити всі інтернати, будинки сімейного типу і дитбудинки в Закарпатті, щоб для початку ознайомитися з ситуацією, в якій вони перебувають і по мірі можливостей вирішити їхні проблеми. Заодно спілкуватися з дітками і на власному досвіді показувати, що віра в себе і в інших здатна творити чудеса.

• Яка кількість волонтерів у вас на цьому етапі?


До сих пір немає точної кількості волонтерів. Хтось приходить, хтось іде… Це дуже непроста робота. Я пишаюся людьми, які займаються цим, адже діяльність займає купу часу, нервів, фінансів, але та віддача, яку ти отримуєш навзаєм, вартує в сто разів більшого.



• Чи є для вас пріоритетні дитячі будинки, яким приділяєте більшу увагу, ніж іншим?

Пріоритетні інтернати – це ті, в яких ми ще не були, але обов’язково будемо. На даний момент ми здійснили 31 поїздку за 21 місяць існування в 11 інтернатів, і звісно ж у нас вже є улюбленці. Це Ільницька школа-інтернат, куди ми їздимо найчастіше і вже встигли двічі привезти їх в Ужгород на екскурсії.

• Які у вас плани на майбутнє?


Планів насправді дуже багато, але розкривати їх я поки не буду, згодом самі все побачите.

• Розкажи найемоційнішу для тебе історію, пов’язану з дітками.


Минулого року вийшло так, що на свято Миколая ми їздили до діток у Нижній Бистрий. Вже їдучи додому, вирішили заїхати ще в Ільницю і зробити їм сюрприз. Сюрприз у наc вийшов, а день видався фантастично насиченим і багатим на емоції, таке не забувається… Цього року вирішили повторити, тим паче, що діти запросили в гості, а відмовити їм ми не маємо права. Тому закликаємо всіх небайдужих приєднатися до нас і стати Миколаєм для 227 діток.

{g}

• За власними спостереженнями, які речі є найнеобхіднішими зараз в дитбудинках і чого найбільше потребують самі діти?


Багато чого насправді потребують дітки, але в першу чергу уваги і лише потім все інше. Це можуть бути книги, спортивний інвентар, канцтовари, розвиваючі ігри, ну і, звісно ж, солодощі. Кожна зустріч з дітьми це неймовірний емоційний заряд, спробуйте, я рекомендую :)

В найближчих планах волонтерів «I Believe In U» проведення благодійного автопробігу“Я хочу допомогти”, під час якого мають намір зібрати кошти для 227 вихованців Ільницької та Нижньобистрівської шкіл. Автопробіг розпочнеться 19 грудня о 9.00 неподалік готелю “Закарпаття”.

Для всіх охочих допомогти – список необхідних речей :
– спортивний інвентар, настільні ігри 5 в 1;
– папір А4;
– сканер;
– 10 клавіатур та 10 мишок в хорошому стані;
– лампочки до звичайних світильників, бажано економки – кількість необмежена.

Також в обидва інтернати планується відвезти канцтовари і солодощі. Крім того, запрошуються бажаючі провести майстер-класи з хенд мейду, боді-арту тощо. Організатори відкриті для ідей, відтак якщо у Вас виникли питання чи пропозиції – телефонуйте : 066-05-01-016 (Сергій).







«Абсолютно все, що ми робимо, повертається до нас бумерангом, тому запрошуємо охочих стати хоча б на один день справжнім Миколаєм для 227 діток з двох інтернатів. Разом ми зможемо організувати справжнє свято для вихованців Ільницької та Нижньобистрівської шкіл. Повірте, зроблене вами добро обов’язково до вас повернеться!»

vholos.info


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp