Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка залишила своє новонароджене дитя помирати у підвалі, а сама померла дорогою до лікарні

18 грудня 2015 р., 14:01

Трагедія, що сколихнула все село.

Часто, здійснюючи той чи інший вчинок, людина не замислюється над його наслідками. Однак якщо не намагатися жити повноцінно, не докладати зусиль, щоб змінити життя на краще, а просто пливти за течією сірої буденності, завершення такого існування нерідко буває фатальним. В історії, що трапилася в с. Кушниця Іршавського району, імена з етичних міркувань змінені. Місцеве подружжя Василь та Марія виховували п’ятьох дітей: трьох спільних та двох старших від першого шлюбу жінки. Василь, як і переважна більшість краян, щоб утримувати сім’ю, їздив на заробітки за кордон, а його дружина займалася господарством. Чоловік раз на півроку навідувався додому, щоб привезти зароблені гроші та просто побути з ріднею. У кінці листопада Василь приїхав у рідну домівку. Він навіть не здогадувався, що його благовірна вже тривалий час вагітна. Цей нюанс вона приховала не тільки від свого чоловіка, але й від медиків, не ставши на відповідний облік. Як пізніше з’ясувалося, дитя, що носила під серцем, було для неї небажаним…

 

– Про вагітність дружини я не знав, – розповідає «Карпатському об’єктиву» Василь. – Про це ніхто з родини навіть не здогадувався. Близько двох тижнів тому я приїхав додому із заробітків. Марія поводилася нормально. У четвер її мати травмувала ключицю, і ми відвезли її в лікарню. Уночі 27 листопада дружина поскаржилася, що в неї температура, зателефонувала й до племінниці. Та відповіла: якщо температура підніматиметься, вона прийде і зробить укол. Уранці я поїхав у Довге за знімком тещі. Коли повернувся, то в Марії була температура 37,2°, однак вона скаржилася на головний біль. Із самого ранку в суботу я пішов до її сестри зарізати свиню, увечері повернувся додому. Приніс свіжину, посмажив, погодував дітей і Марію. З дітьми ми стали дивитися по телевізору змагання з боксу, а дружина пішла до себе в кімнату. 

Втомлений за день, я заснув. Прокинувся від переляканих криків сина, який забіг сказати, що матері дуже погано. Я вискочив у коридор і вжахнувся від побаченого. Марія, корчачись від болю, приперлася до стіни, а її руки й ноги були в крові. На моє запитання, що трапилося, вона сказала, що таке буває, у неї «жіночі» дні. Я спробував допомогти їй повернутися до кімнати, але до ліжка вона не дійшла, а впала. Я сказав синові, аби побіг до племінниці й терміново викликав «швидку». Марія схопила сина за штани і стала його відмовляти, мовляв, зараз усе пройде. Однак швидку допомогу ми викликали. Та згодом дружині стало зовсім зле, нею почало так трусити, що вона вже сама питала, де ж та «швидка». У ту мить, коли я наляканий вибіг на вулицю, приїхали медики. Вони зайшли до хворої і стали надавати їй допомогу. У коридорі я випадково почув, як Марія сказала лікарям, що вона вже 5–6 місяців вагітна. 

Медсестра викликала реанімаційну, яка повезла дружину в Іршавську райлікарню. Врятувати Марію не вдалося… Згодом я дізнався, що в неї була дитина, яку знайшли в підвалі, коли поліцейські проводили огляд. У підвальне приміщення я не заходив. Зараз на душі дуже важко. Фельдшер с. Кушниця Наталія розповіла нашому виданню, що до них зателефонували й повідомили, що місцевій жительці погано. Коли приїхала, то побачила, що потерпіла лежить в кімнаті на підлозі, у неї болить живіт. Навколо все було в крові: ковдра, підлога, килим… Поміряла жінці тиск і відразу стала надавати їй медичну допомогу. Марія встигла сказати, що в неї викидень, але дитина нежива. Я спитала, що за дитина, чому нежива, але подальшої розмови не вийшло, бо потерпіла втратила свідомість. 

Під час огляду побачила пуповину… Незважаючи на зусилля медиків, урятувати потерпілу не вдалося. Дорогою в лікарню Марія померла. Не виключено, що від втрати крові. Під час огляду медики не виявили немовля в животі потерпілої. Про цей випадок лікарі повідомили в Іршавський райвідділ поліції. Працівники слідчого відділення розповіли, що на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Хоча прибув і кінолог зі службовою собакою, однак знайти дитинку того дня не вдалося. Наступного пошуки продовжили. Обстежуючи підвальне приміщення, поліцейські виявили мертвого новонародженого хлопчика… За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Триває слідство. 

Іван ЛАДЖУН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp